• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

İzmir olayları

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2009, 00:00
Köşemi takip edenler bilirler, zaman zaman bazı İzmirlileri eleştiririm. Hatta bazen eleştiri dozu da sonradan, "keşke bu kadar ağır eleştirmeseydim" diyecek kadar fazla olabiliyor.
Benim eleştirilerim son dönemlerde İzmir'de ortaya çıkan bir tür laik bağnazlık, laikçi yobazlık üzerinedir ki, bunu İzmir'e gerçekten yakıştıramıyorum.
Ak Parti'yi düşman gibi gören, Başbakan Erdoğan sanki bu ülkenin halkı tarafından seçilmemiş gibi davranan ve Türkiye'de olup biten her şeye at gözlüğü ile bakan; sonra da bize bu hastalıklı ruh halini Atatürkçülük, vatanseverlik, laiklik diye yutturmaya kalkan bir zümre var bu şehirde. Son dönemlerde İzmir'le ilgili yazılıp çizilenlere bakın, neredeyse herkes İzmir'e ilkel şehir muamelesi yapıyor.
Ben İzmir'i eleştiriyorum ama diğer taraftan da İzmir'e yapılan bu muameleyi kökten reddediyorum. Herkes bir dursun bakalım, o kadar da değil yani. İzmir'in eleştirilecek yanlarını eleştirin ama haklı olduğu, Türkiye adına iftihar edilecek tavırlarına da kimsenin çamur atmaya hakkı yok.
***
Biliyoruz, bu şehirde, hiç olmayan bir duyguyu, Kürt düşmanlığını icat etmeye çalışan bazı zümreler var, ki benim eleştirdiklerimdir bunlar. Kürtlerle aramızdaki aynı milletin parçası olma gerçeğini anlamsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve bu İzmir'e hiç yakışmıyor.
Zira Kürtsüz ne İzmir olur, ne Konya olur ne de Türkiye olur. Bunu idrakten yoksun olanların Türklüğünden şüphe ederim ben. Ancak, DTP'lilerin İzmir'de yarattıkları hadiseler karşısında İzmirlilerin sergiledikleri tepkileri kimse diğerleriyle karıştırmasın. Şiddeti tabii ki onaylamam mümkün değil ama en hassas dönemde İzmir'e gelip bölücü bayraklarla çığırtkanlık yapan bölücüler gövde gösteri yaparken bu şehrin milliyetçi damarının öyle kös kös yatacağını mı sanıyorlar bu beyler.
Benim eleştirdiğim laikçi sapkınlık nasıl İzmir'i İzmir olmaktan çıkartıyorsa, asıl bölücülere o tepkiyi göstermeyen İzmir İzmir olmaktan çıkar. Kimse bu şehirde yaşayan ve sonsuza kadar yaşayacak olan 9 Eylül ruhunu hafife almasın. Açık yazıyorum, o gün İzmir'de olsaydım ve o çirkin bölücü temaşa benim önümde yaşansaydı, elime ne geçerse ben de atardım onların üstüne. Kürt düşmanı olduğum için değil, tam tersi bu vatanın birliğini isteyen bir insan olduğum için yapardım bunu.
***
Tekrar edeyim, DTP denilen ve bölücü örgütün siyasi uzantısı olduğu aşikar olan bu partinin İzmir'e gelmesi asla tesadüf olamaz. Bu tasarlanmış bir siyasettir ve amacı da hükümetin yürütmekte olduğu milli birlik projesini sabote etmektir.
Eğer böyle olmasaydı küçücük çocuklara terörist kıyafeti giydirip sirk maymunu gibi İzmir'i dolaştırmazlardı. İzmirliler tepki gösterdi diye bu şehrin milli duyarlılıklarını aşağılamaya çalışanlar bunun yerine PKK uzantısı bu partinin bu akıl dışı ve kışkırtıcı hareketleri niye yaptığına biraz kafa yorsalar daha iyi olur.
Bunlar gerginlikten besleniyorlar. Barış ortamı bunların varlık sebebini ortadan kaldıracaktır. Bunun için bu ülke sorun çözmeye çalışırken onlar sorunu büyütme peşindeler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA