• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Atılgan Bayar'ı tanımak

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.08.2010, 00:00
Atılgan Bayar, hani tabir yerindeyse, benim okurken mest olduğum yazarların başında geliyor. Taha Akyol'un Milliyet'teki aklı başında analizleri olmasa, Sabah'ta Hasan Bülent kahraman Hoca'nın her daim kafamızda yeni düşünce ufukları açan yazıları olmasa ve Atılgan Bayar'ın Akşam'da kaleme aldığı yazıları olmasa, gazete okur muydum bilmem. Atılgan Bayar'dan söz etmek istiyorum bugün. Kalem ile zeka, kalem ile derin idrak ve kalem ile entelektüel namus bir araya gelince ortaya çıkan o müthiş dilin yazıda somutlaşmış haline Atılgan Bayar'ın köşesinde rastlıyorum son günlerde. Hani denir ya, tiryakisi oldum hakikaten. Tam da Cemil Meriç üstadımızın vazettiği biçimde yazıyor. Kavramları hiç eğip bükmüyor. Her kutsal duygunun alabildiğine sömürüldüğü günümüzde bu sömürüye hiç pabuç bırakmıyor. Daha çok yazmak geliyor içimden Atılgan Bayar için. Ama bu Atatürkçü, namuslu entelektüeli okuyucularım kendi kaleminden tanısınlar istiyorum. 28-07-2010 tarihli Akşam'da kendi köşesinde bir yazı yazdı. Son yıllarda okuduğum en muhteşem yazıydı. Bu yazıyı okuyucularımla buluşturmayı bir görev savdım. İşte Atılgan Bayar'ın o yazısından bir bölüm:

"Çapraz kontrol"
Elbette 'PKK kahrolsun...'
Ama her 'PKK kahrolsun' diyen Türkiye'nin dostu mudur?
...
Elbette 'Türkiye laiktir, laik kalacak...'
Ama her 'Türkiye laiktir, laik kalacak,' diye bağıran Türkiye'nin dostu mudur?
...
Elbette 'darbeye hayır...'
Ama her 'darbeye hayır' diye bağıran Türkiye'nin dostu mudur?
...
Siyaset, medya ve bürokrasi, sokaktaki vatandaştan muhakeme ve itidal beklerken, kendi içinde de benzer bir muhakeme yürütmekle mükellef değil midir, sizce de?
Artık çapraz bir kontrolün zamanı...
'PKK kahrolsun' diye bağıran, ırkçı değilse bizdendir.
'Türkiye laiktir, laik kalacak' diye bağıran, din düşmanı değilse bizdendir.
'Darbeye hayır' diyen, asker düşmanı değilse bizdendir.
Bu çapraz kontrolü yapmazsak, bizi birleştireceğini düşündüğümüz söylemlerin, nasıl olup da birilerinin ağzından, bizi ayıran bir nehir gibi çıkıp akabildiğini anlamamız güçleşir.
Fitne ile mücadele zorlaşır.
Artık milletin gösterdiği feraseti, kendilerinde elitizm vehmedenler de göstermek zorunda, vesselam."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA