• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Germencikliler... Oyuna gelmek yok!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2011, 00:00
Silvan'da 13 Mehmetçiğin şehit olmasından sonra tüm ülkede bir öfke kabarması oldu. insanlar sokaklara döküldüler ve PKK'lı hainleri lanetlediler. Ben kesinlikle biliyorum ki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımızın da ezici bir çoğunluğu şehitlerimiz için yandılar, aynı şekilde PKK'ya lanetler yağdırdılar. Çünkü bu korkunç örgüt Kürt-Türk dinlemeyen bir örgüt. Bir cinayet makinesi gibi, karşısında kim çıkarsa onu yok etmeyi amaçlıyor. İşte Silvan'da 13 şehit erimizden birisi bir Kürt genci. Adı Vefa Çelik. Hepimiz onun ayyıldızlı albayrağa sarılı tabutunun başında yüreği yanık anasının Kürtçe yaktığı ağıtları izledik televizyonlarda. Onun için, milletin sokaklara çıkması, terörü lanetlemesi en doğal hakkıdır, esasen bu milletin olan bitenler karşısında kös kös oturmadığını, milli bir uyanıklık içerisinde olduğunu dosta düşmana göstermesi bakımından da anlamlıdır.
***
Ancak, bu sergilenen milli öfke, milli tepki, milli ortak hisler, adına ne dersek diyelim, Türk gibi, Türk'e yakışır bir evsafta olmalıdır, olmak zorundadır. Türk milleti şehitlerine sadakatini, düşmanlarına ise nefretini sergilerken bölücü örgütün sokak serserileri gibi davranamaz. Davranırsa en başta aziz şehitlerimizin ruhunu incitir; ve ayrıca PKK'nın tam da istediği kaos ortamının oluşmasına katkıda bulunur. İşte Aydın Germencikli hemşerilerimizin düştüğü durum maalesef tam olarak budur. Germenciğe üç kuruşluk helal ekmek parası için gelmiş olan ve inşaatlarda amelelik yapan Ağrılı Kürt Fevzi Çelik'e saldırıyor Germenciğin yerlileri. İyi halt ediyorlar, yaptıkları tam da PKK'nın istediği şey. O bir tarafa kim Ağrılı Fevzi Çelik? Silvan'da PKK kurşunlarıyla şehit düşen Ağrılı Şehit er Vefa Çelik'in amca oğlu. Oldu mu şimdi? Germencikli o kendini bilmezler Ağrılı şehidimiz Vefa Çelik'in ruhuna PKK'nın kurşunundan daha tahripkar bir kurşun sıktıklarının farkındalar mı acaba?
***
Sadece bu ahmaklığı yapanlara değil, tüm Germenciklilere sesleniyorum: İlçenize sürülen bu lekeyi bir an önce temizleyin. İncittiğiniz Fevzi Çelik'in gönlünü alın, onun ruhunda açtığınız derin yarayı tedavi edin. Onu bağrınıza basın. Bunu da en çok 13 Şehidimizden birisi olan Vefa Çelik'e ona vefa ve minnet borcunuz olarak yapın.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA