• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bunlar Hükümetin ayıbıdır!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.07.2011, 00:00
Her vakit söylüyorum, AK Parti Hükümeti Türkiye'nin son elli yılının en başarılı hükümetidir. Bunun böyle olduğunu seçim sonuçları ve her alandaki istatistiki bilgiler açıkça gösteriyor. Ancak bu hükümetin yönettiği devlet içinde ve tabi siyaset içinde de zaman zaman tuhaf işler oluyor. Hükümetin başarılarıyla yan yana geldiği vakit çok sakil, çok çirkin duran işler bunlar. Ve ben bu hükümete destek veren biri olarak bu çirkinlikleri olduğu gibi Hükümetin karnesine yazıyorum, Hükümeti sorumlu tutuyorum. Hatırlayalım, bir Ordu valisi vardı. Tuvaletlerdeki pisuarlara kafayı takmıştı adam. Neymiş efendim, bu pisuarlar "İslami" değilmiş. Bir vali kendi kendine dini fetva veriyor. Oysa o valinin görevi bu değil, laik bir devletin valisi olarak başka görevleri var. Allah'tan Başbakan Erdoğan böyle şarlatanlıklara prim veren bir devlet adamı değil; o valiyi derhal görevden almıştı.

ÇİÇEK'İN KARISI
Dursun Çiçek Ordumuzun bir kurmay subayı. Çok iyi yetişmiş bir kurmay olduğunu tanıyan herkes söylüyor. Hayatında talihsiz bir dönem geçiriyor. Ergenekon davası nedeniyle uzunca bir süredir tutuklu. En son yaptığı itiraflara ve basına yansıyan delillere bakacak olursak durumu oldukça sıkıntılı. Fedakar bir ailesi var Albay Çiçek'in. Kızı bir avukat ve babasını savunuyor. Eşi Gülşen Çiçek 30 yıllık bankacı. Ankara'da Ziraat Bankası şubelerinden birinde müdür olarak çalışıyor. Eşi İstanbul'da tutuklu olduğu için haftada bir Ankara'dan İstanbul'a gelerek ziyaret edebiliyor. Bu duruma son vermek için bankasına müracaat ederek İstanbul'a tayinini talep etmiş. Tek amacı var Gülşen Hanım'ın, eşine daha fazla destek olmak, zor gününde onun yanında, yakınında bulunmak. Ziraat Bankası ise 30 yıllık personelinin, İstanbul yerine Ardahan'ın Hanak ilçesindeki banka şubesine tayinini çıkarmış. Adice, ahlaksızca, acımasızca bir davranış bu. Kim yaparsa yapsın bu böyle. Gülşen Çiçek'e yapılan bu çirkin muamele eğer düzeltilmezse bunun altında başka bir anlayışın olduğunu var sayacağım ki, onu da burada zamanı gelince yazacağım.
Bir fedakar eşe yapılan bu büyük ayıp derhal onarılmalıdır; aksi halde ben bu ayıbı Hükümete yazarım.

UÇAN AK PARTİLİ!

"Başbakan'a dokunmak bir ibadettir". Bu söz daha bir ay önce seçilmiş bir AK Partili milletvekiline ait. Hani bazen sözün bittiği yer vardır ya, işte tam oradayız. Bu söz şu bakımdan ciddiye alınmalıdır: "Başbakan'a dokunmak ibadettir" sözü aslında AK Parti'nin zevalini, felaketini işaret eden bir sözdür. AK Parti'nin insan kalitesinin düzeyinin aşağıya inme riskini gösteren bir söz. Bu sözü söyleyen kötü bir insan olmayabilir, hatta Başbakan'a duyduğu sevgi çok derin ve sahici de olabilir; ancak milletin bir vekilinin bu sözü sarf ettiği andan itibaren siyasetin bilinen bütün kötü çağrışımlarını temsil ettiğini bilmesi gerekir. Bu sözü söyleyen milletvekili bu saatten sonra TBMM'nin en itibarsız vekilidir. Tüm bunlar bir yana, söylenen lafın içeriğine baktığınız vakit, sözün sahibinin temel bir İslam bilgisine sahip olmadığı da ortaya çıkıyor. Bir faniye dokunmanın ibadet olduğunu söyleyen hangi dini kitap ve kural var?
Kimse unutmasın, bu millet Atatürk'ü çok sevdi, hala da çok büyük bir sevgiyle bağlıdır; ancak "Seni sevmek bir ibadettir" diyen Celal Bayar'ın sözünü hiç sevmedi, sevmediği için de o söz daha çok kitaplarda kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA