• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Şimdi vakit o vakittir!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.08.2011, 00:00
Çukurca'dan şehit haberleri geldi. Sayısını yazmaya gerek yok. Üzülmeye, gözyaşı dökmeye de gerek yok. O işleri her zaman yapıyoruz zaten. Şimdi o an ki, başka şeylerin zamanı. Şimdi o vakit ki bizim bir devletimizin olduğunu, o devletin gücünün ve iradesinin vatan coğrafyasının her karesinde egemen olduğunu görme vakti. Şimdi o vakittir ki bu milletin yükseliş çağında başımıza bela edilen PKK adlı katiller sürüsünün dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, hangi dağda, hangi mağarada, hangi inde olurlarsa olsunlar, tek tek kafalarını kopartma vakti. Bu saatten sonra bunu yapmayan, yapamayan devletin varlığı tartışma konusudur.
***
Hepimiz yıllarca gevezelik ettik durduk. Geldiğimiz yer bir hüsrandır. Bana en yakın arkadaşlarım bile çok sert yazıyorsun diyorlar. Benim daha diplomatça ifadeler kullanmamı istiyorlar. Kimse kusura bakmasın, ben milli meselelerde hayatım boyunca hiç gevşek adam olmadım. Bu vatanı bize bırakan ecdadın ödediği bedeller tarihin kayıtlarında duruyor. Haine karşı gereken yapılmazsa bu saatten sonra aldığımız her soluk, yediğimiz her lokma bize haramdır. Yapılması gereken bellidir: Elinde silah olanı imha et! Dağdaysa dağda, şehirdeyse şehirde, Kandil'deyse Kandil'de, imha et. Vatanseverliğin de, barışın da, kardeşliğin de, demokrasinin de şimdi gereği budur.
***
Hepimiz milletçe devletten bu işi bitirmesini talep edelim. Bir kereliğine de olsa, siyasi farklılıklarımızı bir yana bırakarak, hükümetimizin ve devletimizin arkasında duralım. Bu devlete "bu işi bitir, ya da hakkımızı helal etmeyiz" diyelim. Ortak milli vicdan Mehmetçiklerin intikamı alınsın istiyor. BDP'li sahtekarların silaha dayalı siyasetlerine izin verilmesini ahlaksızlık olarak kabul ediyor. Memleket sokaklarını savaş alanına çevirenlere, kurtarılmış bölgeler yaratanlara hukuk bunun bedelini ödetmeli diye düşünüyor. Bir husus daha var önemli olan: Bizler millet olarak bu katil örgütün eylem tehdidinden korkmamalıyız. Bizi şehirlerde patlatacakları bombalarla korkutuyorlar. Patlatsınlar, ölelim ama bilelim ki her patlayan bomba, her akan kan, bu katil örgütün boğazındaki devlet kemendini daha da sıksın ve onu nefessiz bıraksın.
Söz bittiğine göre şimdi devlet olmanın zamanıdır.
Verdiğimiz vergilerle kurulan ordunun, polisin, istihbaratın, jandarmanın ne işe yaradığını görme zamanıdır.
Vatan için...
Demokrasi için...
Kardeşlik için...
Tam vaktidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA