• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Tansel Çölaşan'ın cevabı

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2012, 00:00
25 Nisan'da köşemde Atatürkçü Düşünce Dernekleri ile Genelkurmay arasındaki ilişkiye değinmiştim. Anlattığım olay çok açıktı: Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya Genelkurmay fonlarını kullanarak Avrupa'da ADD şubeleri açtı. Daha sonra gelen Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu bunu öğrenince çok kızdı ve para aktarımını hemen durdurdu.
Hüseyin Kıvrıkoğlu hayatta, şu ana kadar bu iddiayı tekzip eden hiçbir girişimde bulunmuş değil.
Ayrıca, daha iki hafta önce ADD başkanı Tansel Çölaşan, "Eskiden paramız çoktu, devlet bize korkunç yardım ediyordu; şimdi ise imkanlarımız yok" şeklinde esasen beni doğrulayan bir açıklama yaptı.
Bunları geçiyorum, Tansel Hanım'ın ismi geçince benim tüylerim diken diken olur. Onun rahmetli Menderes hakkında söyledikleri, Danıştay cinayetinin hemen akabinde söylediği sözler kıymık gibi zihnimde çakılı duruyor.
O nedenle kendisine en ufak bir sempati beslemem mümkün değil. Ben onun yerinde olsam inanın sokağa çıkmam.
Ancak, söz konusu yazıma ilişkin gönderdiği cevabını köşemde yayınlamak benim açımdan hem bir centilmenlik meselesidir hem de mesleki bir sorumluluktur.
Aşağıda Tansel Çölaşan'ın beni hiçbir şekilde tatmin etmeyen cevabını özetlenmiş olarak okuyacaksınız:
***
Sayın Hüseyin Kocabıyık
"25 Nisan 2012 tarihli Yeni Asır gazetesindeki gerçeklere uymayan yazınızı üzülerek okudum. Gerçekler sizin ifade ettiğinizin tamamen dışında ve tersidir.
1. Atatürkçü Düşünce Derneği, resmen Genelkurmaydan ya da örtülü ödenekten hiçbir zaman para almamıştır. Dernek kuruluşundan itibaren Türk ulusunun Atatürkçü kesimlerinin sağladığı destek ve yardımlarla bugüne gelmiş, ikiyüzbine yakın üyenin aidatları Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çalışmalarının arkasındaki maddi destek olmuştur.
2. Avrupa ülkelerindeki Atatürkçü Düşünce Dernekleri, Avrupa'da yaşayan ve çalışan Türklerin özverili destekleri ve yardımları ile kurulmuştur. Bu dernekler Atatürkçü Düşünce Derneği'nin şubesi değildirler.
3. Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye'nin önde gelen 50 bilim adamının kurduğu bir milli demokratik kuruluştur. Kuruluşunun 22. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e ve O'nun eseri çağdaş Cumhuriyetimize sonuna kadar bağlı çalışmalar yapmaktadır:
Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet mitinglerinin, sadece birincisinde düzenleyiciler arasında yer almıştır. 20 derneğin bir araya gelmesiyle düzenlenen ilk mitingde çok fazla finans kaynağına ihtiyaç olmamıştır.
Atatürkçü Düşünce Derneği kesinlikle devletin bir ideolojik organı olmamış, aksine, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ün ilkeleri yozlaştırılmaya çalışılırken Atatürkçü Düşünce Derneği, toplumun içinden çıkan sosyal ve bilimsel birikimin ulusal örgütü olarak Atatürkçülüğü yaşatmaya çalışmış, Müslüman bir ülkede Atatürk'ün yaptığı uygarlık ve çağdaşlık devrimine sahip çıkmıştır.
Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi hanımların kokana, erkeklerin berduş olarak tarafınızca tanımlanmaya çalışılması kötü niyetli yaklaşımınızın açık bir göstergesidir.
28 Şubat, Atatürkçü Düşünce Derneğinin dışında yaşanan bir siyasal dönemdir. Siyasi çevrelerin bu konuda son bir hesaplaşmaya yöneldiği bu aşamada, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de bu çıkarcı kavgaya alet edilmek istenmesi iyi niyetli olmayan bir tutumdur.
Saygılarımızla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA