• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Akil insanların hizmeti

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2013, 00:00
Akil insanlar için söylenen kırıcı sözlerin tamamını, kim söylerse söylesin, kınamak gerekir. Bu insanların hemen hemen tamamı kendi mesleklerinde başarılarıyla bilinen topluma malolmuş kişiler. İlave bir şan ve şöhrete ihtiyacları yok. Zaten yüklendikleri misyonu bir maddi çıkar karşılığı yapmıyorlar. Motivasyonlarının kaynağı önemli ölçüde bu ülkenin insanlarına karşı duydukları sorumluluk. Bu ülkenin insanlarının birlikte barış içinde yaşamalarını arzuluyorlar. Akil insanlari acımasızca eleştiri yağmuruna tutanlar bu duygulara sahip olmayabilirler, ancak bu ülkede binlerce böyle derviş tabiatlı insan var ki, iste akil insanlar onların içinden çıkıp bir adım öne geçenlerdir.
***
Zaten bu hayırlı heyet mesailerinin daha başında çözüm süreciyle ilgili çok önemli bir hizmeti yerine getirdiler.
Nedir bu? Şudur: Bu heyet sayesinde Türkiye'nin nabzı, gündemdeki meseleye dair tutumu en net şekilde ortaya çıkmıştır. Türk insanı ne bazılarının zannettiği gibi sürece her hal ve şart altında karşı, ne de bazı liberallerin zannettikleri gibi Türkiye sinirleri alınmış insanlar topluluğundan ibaret. Akil insanların yaptığı temaslardan ortaya çıkmıştır ki Türk insani çözüm sürecine dair derin endişeler taşımaktadır ve kafasında birçok soru işareti mevcuttur. Bu duyguların hem hükümete aktarılması çok önemlidir hem de Kürt tarafının bu toplumsal duyarlılığı en güvenilir aracılar vasıtasıyla öğrenmesi yararlıdır.
***
Akil insanların çalışmaları benim çok rahatsız olduğum bir sorunu da ortadan kaldırdı. Bu ülkede çok vahim ve kötü algılarla kurumlaşmış bir aydın yanılgısı mevcuttu. Akil insanların birçoğunun da içinde bulunduğu aydın çevreler bu ülkenin insanlarının gerçekte ne düşündüğünü hiçbir zaman anlayamadılar. Kafalarında kendi aydın fantazilerine göre bir toplum tasavvuru hep öncelikliydi. Onun için bu insanlara "Türk milleti kavramıyla böyle oynamayın, bu insanlarımızı çok rahatsız ediyor" dediğimiz zaman tepki görüyorduk. Şimdi aynı insanlar bu toplumun duyarlılık noktalarını bizzat kendi gözleriyle görüyorlar ve yaşıyorlar.
Bu şu anlama geliyor: Sorunların gerçekçi bir zemin üzerinde çözümüne biraz daha yaklaşmış durumdayız.
Akil insanların katkılarıyla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA