• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Türk bayrağı niye yok?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2013, 00:00
Ben bir bayrak fetişisti değilim, Türk bayrağı üzerinden siyaset yapanlardan da nefret ediyorum. Bayrağımızın futbol takımı amblemi gibi olur olmadık her yere asılmasını ayrıca hiç onaylamıyorum. Ancak bazı durumlar var ki orada bayrak yoksa işte o zaman kafam karışıyor ve içimde bir kuşku bulutu oluşuyor. Mesela 21 Mart'ta Nevruz'un kutlandığı Diyarbakır Meydanı. Öcalan'ın "kardeşlik mesajı" okunuyor, meydan bölücü bayraklarla dolu ve o koca meydanda bir tek Türk bayrağı yok. Nasıl kardeşlik ve birlik beraberlik çağrısı bu?
Ardından aynı Diyarbakır Meydanı'nda Kutlu Doğum Haftası kutlaması yapılıyor. Bu kez peygamberimizin doğumu kutlanıyor. Bir milyon insan var, meydanı muhafazakar-dindar insanlar doldurmuş ama bir tek Türk bayrağı yok. O meydanda Peygamber davasının en mümeyyiz remzi olan ve şehit kanlarından rengini alan bayrak yoksa, "İslam" demek olan hilalli ay yıldız yoksa, ben o toplantıyı düzenleyenlerin peygamber sevgisinden nasıl emin olayım ki?
Ve en son talihsiz tablo? 6 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Kazlıçeşme'de yine bir Kutlu Doğum toplantısı yapılıyor. Yüz binler toplanmış. En önde İranlı militanları hatırlatan peçeli kadınlar. Alınlarında bantlar sarılı. İlk bakışta "Bunlar bu ülkenin Müslümanları olamaz" dedirten görüntüler. Bunları geçiyorum ama koca meydanda o kadar flamanın arasında bir tek Türk bayrağı olmaz mı? İlahi kelimatullahın taşıyıcı işareti Türk bayrağı!
Orada ay yıldızlı al bayrak yoksa bunlar kim o zaman?
Mitingde hoca diye bir ajan provatörü konuşturuyorlar, işte söylediği söz:
"Ey Türk milleti, eğer Hazreti Muhammet olmazsa, siz sıfırsınız."
Şimdi ne diyeyim ben bu adama?
Devletin istihbaratı bu adamı hemen takibe almalıdır.
Bu konjonktürde bu tip adamların dindarların arasına bu kadar kolay sızabilmesi tuhaf değil mi?
Türk milleti Peygamberine olan nispetini bir ajan provakatörden mi öğrenecek?
Bu nasıl bir terbiyesizliktir böyle?
30 sene Allahsız, kitapsız PKK'lılarla uğraştık, bir 30 yıl da bayraksız, tarihsiz, şuursuz dincilerle mi uğraşacağız?
Nedir bu milletin bunlardan çektiği?

Hakan Tartan'a tebrik
Hangi yerel yönetim kriterine göre düşünürseniz düşünün Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan başarılı bir belediye başkanı olarak temayüz ediyor onu izleyenler nezdinde. Benim kendisiyle herhangi bir hukukum yok, ancak bir nedenden ötürü bir süredir onu izlemekteyim. Önce Konak Belediyesi'ni ve Hakan Tartan'ı izleme nedenimi söyleyeyim: Bir dergi çıkarıyor Konak Belediyesi. Derginin adı KNK. Gerçekten harika bir dergi bu. Kolay okunuyor, yaratıcı uygulamalar barındırıyor her sayısında. Belli ki Hakan Tartan bizzat ilgileniyor. İzmir'in "resmi geçidi" yapılıyor sanki derginin sayfaları arasında. Her sayısı doyumsuz bir arşiv içeriyor. Her sayı İzmir'in tarihinden müthiş tablolar sunuyor bize. Dergiyi okuyunca bilgilerimiz arasında ne kadar çok boşluk olduğunu görüyorsunuz. Dergi hem bir tarih dergisi, hem popüler bir dergi hem de tabii ki bir PİAR dergisi. Zaten orijinalliği de burada. İddia ediyorum, bu dergi, yani KNK, şu anda Türkiye'de çıkan dergilerin en iyilerinden biri. Belki türünün de tek örneği. Bu dergiyi en geniş kesimlere taşımak bir büyük hizmettir. Hakan Tartan belediyecilik konusunda da çok iyi gidiyor ve o konuda İzmirlilere söyleyeceklerimiz var, ancak öncelikle başkanı ve ekibini böyle bir yayını bizimle buluşturdukları için kutlamak istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA