• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Ergenekon ve Balyoz lobisi

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2014, 00:00
AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan yazdığı bir köşe yazısında Cemaati kastederek "Milli orduya kumpas kurdular" diye yazdıktan sonra, Ergenekon ve Balyoz lobisi tam gaz harekete geçti.
Elbette bunun nedenlerinden birisi Yalçın Akdoğan üstadımızın öyle sıradan bir milletvekili ve sıradan bir karar alıcı olmamasıdır.
Yalçın Akdoğan hem gelişmiş devlet ve hukuk bilincine sahip bir siyaset adamıdır hem de insan olarak vicdan melekesi çalışan birisidir.
Söylediği sözü eleştirecek değilim, belki haklıdır belki değildir, ancak bu açıklamayı zamansız bulduğumu belirtmeliyim.
Bir kere Yalçın Akdoğan'ın söylediği bu söz belli ki yeni bir tespit değil; o zaman bu kadar pis bir kumpas ve böylesine bir adaletsizlik var idiyse niye bu meseleyi daha önce dile getirmedi?
Bu soru Yalçın Bey'e hayatının her karesinde sorulacaktır, buna hazır olmalı.
***
Meselenin bir başka boyutu şu: Konu hem Ergenekon lobisi hem de 17 Aralık darbecileriyle mücadele eden hükümet çevrelerinde öyle ele alınıyor ki, sanki bu ülkede hiç Ergenekon yoktu, Balyoz diye bir darbe girişimi hiç olmadı da Cemaat bu zavallı insanları karalamak, hapse tıktırmak için suç delili üretti.
Yapmayın beyler, ne kendinizi, ne de bizi bu kadar saf yerine koyun. Biz o dosyaları gördük, o dosyalarda çok şey var ve her şeyden önce darbe hazırlıkları var.
Zaten Yalçın Bey tartışmalar başka bir mecraya kayınca ve konu lobi tarafından istismar edilince o meşhur açıklamasını tavzih etme lüzumu duymuştu.
***
Sonuç olarak:
17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin yarattığı yargı sendromundan hareketle Ergenekon ve Balyoz darbecilerini aklama çabalarını son derece rahatsız edici buluyor ve buna başta istemeden de olsa Yalçın Akdoğan ve hükümetin neden olduğunu düşünüyorum.
Gerçek ters yüz edilemez; Ergenekon ve Balyoz dosyalarında sağlam suç kanıtları olan davalardır.
Oradaki yanlış, ki Yalçın Akdoğan muhtemelen onu kastetmiş olabilir, bu yargılamalar esnasında yapılan usul hatalarıdır.
Evet, Anayasa Mahkemesi'nin de tespit ettiği gibi bu davalarda çok hatalar yapılmıştır.
Yargılamayı yapan yapan hakim ve savcıların paralel yapıyla ilgileri önemli bir konudur.
Verilen cezalar yüksektir.
Lehte deliller yeterince değerlendirilmemiştir.
Muhtemel ki kurunun yanında yaş da yanmıştır.
Zaten bu sebeple de davaların yeniden ele alınması, yeniden bir yargılama yapılması; örneğin İlker Başbuğ'un derhal özgürlüğüne kavuşması gereklidir.
Ama söz konusu lobinin yürüttüğü bu davaların bütünüyle uydurma olduğu kampanyası hepimizin yaşadığı tarihle alay etmek anlamına geliyor.
O nedenle iki şeyi bir birinden ayıralım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA