• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

Michael'ı nasıl bilirdiniz?

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.10.2009, 00:00
Michael Jackson milenyumda da yine yeni yeniden popun kralı olduğunu
eşe dosta göstermek için ortaya çıktığında onu böyle bir sonun beklediğini hiçbirimiz tahmin etmemişti. Vakitsiz gelen bir ölüm haberi ile Kral'dan geriye olağanüstü şarkıları, tarihe geçen plak satış rekorları ve son konser provalarından oluşan "This Is It" filmi kaldı.
Bu hafta gösterime giren "This Is It" (İşte Budur) hem Efsane'yi yakından tanımak için muhteşem bir belgesel hem de bir vasiyet filmi. Michael Jackson'ın bütün varını yoğunu ortaya koyduğu 'Londra Konserleri' öncesindeki provalarında sanatçının dansçılardan vokallere, ışıktan kıyafetlere, koreografiye kadar Michael'ın nasıl da her şeye hakim olduğunu görünce ona olan hayranlığınız bir kat daha artıyor. Hele hele Michael'ın olağanüstü enerjisi muhteşem.

LONDRA KONSERLERİ
Yönetmen Kenny Ortega "This is It"te ağırlıklı olarak sanatçının Londra Konserleri'nin provalarına beyazperdeye yansıtıyor. Provaların yanı sıra flash back'lerle ("Jackson 5" tan bile görüntüler var) dünden bugüne bir Michael portresine de rastlamıyor değiliz. Tabii ki bu portre de daima Michael'ın "iyi" yanları var. Asla mahkemelerinden ya da çocuğunu pencereden basına gösterdiği anlardan eser yok. Olması da gerekmiyor. Çünkü bu film bir Michael Jackson belgeselinden ziyade "This Is It" turnesinin provaları. Bu nedenle daha fazlasını beklemek yanlış.

80'LERİN POP İKONU
Bir Michael, bir de Madonna... 1980'lerin efsane iki pop ikonu. Madonna, olgunlaşarak tam gaz yoluna devam ederken, Michael büyümemeyi seçti. Madonna, her çağın insanı olduğunu gösterirken Michael biraz da yaşadığı talihsizliklerle geriye düştü. Çünkü popun kralı 2000'lerde skandalların da kralı oldu. Basında patlayan taciz davasıyla kral büyük yara aldı. Michael'ın yeteneği görmemezlikten gelindi. Ölümüyle birlikte yeniden gündeme gelen şarkıları, çağının çok çok önündeki video klipleri onun aslında bir "dahi" olduğunu bize yeniden hatırlattı. Michael küllerinden yeniden doğmaya karar verdiğinde ne yazık ki ömrü vefa etmedi. Yoksa gerçekten olağanüstü bir şovla hala kral olduğunu tüm dünyaya gösterecekti.

ÇEVRECİ MİCHAEL JACKSON
Neredeyse tamamı konser provasından oluşan "This Is It" filminde sonlara Michael'ın tek siyasi yanının "çevreci" olduğunu görüyoruz. Çağdaşları Amerika'nın Irak/Afganistan gibi işgalci politikalarını eleştirirken Jackson da "Earth Song" (Dünya Şarkısı) şarkısı ve klibi ile çevre konusunda ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Bir de "sevgi" alıp vermek sanatçı için hava, su kadar değerli. Bu nedenle Michael Jackson'dan sevginizi esirgemeyin ve " This Is It" ti mutlaka izleyin. Son yüzyılın Pop Kralı bu saygıyı gerçekten
hak ediyor.

Haftanın Filmi
Korku
Korku roman yazarı Clive Barker'ın kısa hikayesinden uyarlanan"Korku" (Dread)" üç üniversite öğrencisinin korku kavramı ve insanların en çok nelerden korktukları üzerine yaptıkları bir araştırmayı konu alıyor. Stephen yeni tanıştığı evinin alt katında tek başına yaşayan Quaid'in teklifiyle projenin içinde olmayı kabul eder. Stephen'in sınıf arkadaşı güzel Cheryl'de projeye katılır ve üçlü insanlarla en karanlık korkuları hakkında röportajlar yapmaya başlarlar. Sıra kendilerine geldiğinde bu genç öğrenciler yaptıkları konuşmalarla içlerindeki en karanlık korkuları ve sırları keşfederler. Psikolojik ögeleri ile "Korku" (Dread) farklı bir korku filmi izlemeyi vaat ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA