• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

Erkek olmanın tüm numaraları

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2012, 00:00
"Sadakatsizler" Oscarlı Artist'in -Jean Dujardin ve Michel Hazanavicius son alamet-i farikası. İkili "Artist"teki muhteşem artistik numaralardan sonra Fransız usulü bir komediyle huzurlarımızda. Şaşırtıcı mı şaşırtıcı bir film. Yakışıklı adamlar, şahane kadınlar ve tabii ki en önemlisi sınırı tanımayan espriler. Pardon! Pardon! Film sadece bunlarla sınırlı değil. Espriler bel altı olsa da erkek benliğini, yürümeyen ilişkileri ve en önemlisi de erkeklerin neden sadakatsiz olduğunun mantığını sorguluyor.

YENİ NESİL KOMEDİ
"Sadakatsizler" içeriği kadar biçemiyle de yeni nesil bir film/komedi. Yedi yönetmenin imzasını taşıyan dokuz kısa filmden oluşuyor. Kuşkusuz bu tarzda film daha önce görmedik değil. Ama genellikle bu tarz filmlerde -"Seni Seviyorum Paris New York" gibi- kısa filmler birbirinden bağımsız olur. Burada ise her kısa filmde "sadakat" kavramı üzerinden öyküler kuruluyor. Kısa filmlerden dolayı film başka başka taraflara yol alırken yeni karakterler hem şaşırtıyor hem de seyircinin dikkatini daima perdede tutuyor.
Aşk için sürünmek, karizmayı çizdirmek, aldatmak... Ve sonunda erkek mantığıyla hep haklı çıkmak. Erkek olmanın tüm numaralarını esprili bir şekilde ortaya döküyor "Sadakatsizler". İzlerken gülsek de her bir hikaye gerçekçi gözlemlerden oluşuyor. Filmin kahramanları eğlenceyi seven paralı erkek kesimi. Bir telefonla escort servisi alan, striptiz kulüplerinin hatırlı müşterisi, barların, otellerin baş tacı tipler bunlar. Hayat bir carpe diem, kadınlar sadece bir obje onlar için. Eski IMF başkanı Dominique Strauss-Khan'ı hatırlatmıyor da değiller hani...

FRANSIZ SİNEMASI

Filmin fikir babası "Artist" Jean Dujardin. Yönetmen Michel Hazanavicius'dan hemen destek geliyor. Ardından Fransız Sineması'nın kalbur üstü -Emmanuel Bercot, Fred Cavaye gibi- yönetmenleri de projeye dahil oluyor. Oyuncu olarak ün konusunda Dujardin'i aratmayan Gilles Lelouche ekleniyor. Kadro böyle olunca keyifle izlenen, popüler, içi dolu tarzı farklı bir komedi doğmuş oluyor. Gilles Lelouche ile Jean Dujardin'in her kısa filmde farklı bir rol üstlenmeleri de filmi şıklıklarından bir diğeri.
Karakterlerin kimyası, atmosfer ve konuyla bire bir uyumlu müzik ve birinci sınıf prodüksiyon "Sadakatsizler" in başarısını daha da artırıyor. Bu arada oyuncuların sınırı zorladığı performansları da unutmamak gerekir. Yoksa bu film sıradan bir güldürüye dönüşebilirdi. Sonuçta "Sadakatsizler" karşımıza farklı yönetmenlerin elinden çıkmış ama genel itibariyle son derece güzel harmanlanmış bir film olarak çıkıyor.
Evli olmak illa sadakat gerektirir mi? Erkek tek eşli yaşayamayacaksa neden evlenir? Kadınlar ömür boyu erkeğine sadık kalır mı? Bu ve benzeri soruları merak ediyorsanız buyurun "Sadakatsizler" filmine. Üstüne üstlük bol kahkaha.

Haftanın Filmi

Toprağın Çocukları

"Karika"nın yaşadığı çingene kampı saldırıya uğrayınca canını kurtarmak için kaçar. Onu köy enstitüsünde öğrenim gören Cevher kurtarır ve enstitü içerisine yerleştirerek ona barınacak yer sağlarlar. Bir dönemin tarihi portresini sinemaya taşıyan filmin başrollerini Erkan Can, Şebnem Sönmez ve Ezel Akay paylaşıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA