• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

İşte örnek fotoğraf

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2012, 00:00
Yaptı yine yapacağını İzmirli kadınlar..."Bir el de sen ver" dediler ve İnciraltı'ndan Karşıyaka'ya ve ortada Kordon'a kadar kadın-erkek el ele kenetlendiler. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Türk Kadınlar Birliği, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Derneği ile 40'tan fazla kadın kuruluşunun destek verdiği etkinliğin çarpıcı fotoğraflarını manşetimizde görebilirsiniz. Her yıl ayrı ayrı kutlama yapan gönüllü kadın kuruluşları, eski bakanlardan Işılay Saygın'ın öncülüğünde bu yıl daha etkili bir program yapmak üzere yola çıktılar ve böyle örnek bir görüntü verdiler. El ele kenetlenenlerin parti ayrımı da yoktu ve daha güzel olanı da buydu. Mesele elbette sadece görüntü vermek değil. Kadınıyla erkeğiyle, çalışan-çalışmayan kadınların sorunları ve taleplerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmaktı amaç. Ve; bu amaç hasıl olmuştur... Bugün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte İzmir'e gelecek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, bu fotoğrafa bir kez daha bakıp gurur duyacaktır eminim...

TEV farkı

Çarşamba akşamı çok özel bir toplantıya katıldım. Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Balçova'daki Cumhuriyet Kız Yurdu'nda, birbirinden harika 60 üniversite öğrencisiyle birlikteydim. EGİKAT'ın TEV ile birlikte yürüttüğü kariyer günleri projeleri çerçevesinde sevgili Başkan Işın Yılmaz'ın davetiyle Balçova'da geçirdiğim 2 saatlik sohbet, benim yarınlara, yarının yöneticileri olacak gençlere güvenimi bir kez daha arttırdı. TEV İzmir şube müdürü Fatih Tanfer ve Yurt Müdürü Jale Ergelen'in ev sahipliğindeki bu toplantıda, benim kariyer yolculuğumu anlatmam istendi ama benden önce kısa sunumlar yapan sevgili Nimet (Hukuk öğrencisi), sevgili Betül (hemşirelik öğrencisi) sevgili Raziye Mehtap (mütercim tercümanlık öğrencisi) ve sevgili Özge'yi (Güzel Sanatlar) hepinizin dinlemesini isterdim. Öyle kendilerinden emin ve öyle heveslilerdi ki; etkilenmemek mümkün değil. 1967 yılından bu yana başarılı öğrencilere burs ve yurt imkanı sağlayan TEV, bugüne kadar 192 bin öğrenciye ulaştı. Bin 372 öğrenciye yurt dışı burs verdi. Bu yıl 9 bin öğrenciye burs veriliyor. Bir süredir ihmal edilen ve benim de çok önemsediğim Meslek Liselerini de içine alan burs ve destek calışmalarının sloganı; "Meslek Liseleri Memleket Meselesi." Ve, Balçova'daki TEV Cumhuriyet yurdu, TEV'e ait tek kız yurdu. Şimdilik 60 kız kalıyor ama 373 kapasitesi var. Engelli öğrenciler de unutulmamış ve bir oda, engelli kızlarımız için ayarlanmış. Yurdu gezdim, hayran oldum. Ben de Ankara'daki öğrenciliğimde devlet yurdunda kaldım. Ama, itiraf edeyim; TEV Yurdundaki kızları kıskandım! Latife elbette benim bu sözüm. Konuşmamda kızlara da söyledim; Çok şanslılar. Öncelikle kendilerine böyle bir imkanı sunan TEV ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'ya hepimizin bir teşekkür borcu var. 45 yıl boyunca TEV bursuyla okuyan ve yurtlarında kalan nice çocuklar bugün büyüdü ve her biri kendi alanında çok başarılı oldular. Okumak isteyen başarılı ama maddi gücü yeterli olmayan çocuklarımıza sunulan her tür imkanın geri dönüşü, muhteşem oluyor.
Emeği geçen herkese teşekkürler...

Atatürk Çocukları Kütüphanesi
Sözü eğitimden açınca; kitap okumayla ilgili çok özel bir projeyi de anmadan geçemeyeceğim. Çok sevgili meslek büyüğüm gazeteci-yazar Şenay Düdek, yine rahat durmadı ve çok önemli bir projeyi sahiplendi. "Atatürk Çocukları Kütüphanesi" adı altında özellikle köylerde kütüphaneler açılıyor bu projede. Mesut Tim'in başkanlığını yaptığı Dernekle birlikte yürütülen proje kapsamında, Ege Üniversitesi tarafından "Kardeş Köy" ilan edilen Menemen Emiralem Alaniçi Köy'ünde, ilk kütüphane de yarın açılıyor. Başta gençler olmak üzere herkese kitap okuma alışkanlığını kazandırma hedefiyle yola çıkan Şenay Düdek'in; Kadınlar Günü'ne de gönderme yapan anlamlı bir sözü var; "Başta kadına şiddet olmak üzere her kötülüğün başı cehalet ve okumamak. Zaten okumayı seven bir millet değiliz ama bu hizmeti ayaklarına kadar götürürsek sanırım kimse duyarsız kalmaz..."
Not:
Projeyle ilgilenmek isteyenlere Mesut Tim'in telefonu; 0533 0309100


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA