• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Bu kupa Karşıyaka'ya yakışır...

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2013, 00:00
Salon sporları içinde basketbolun yeri çok ayrı. Kuralları, seyircisi ve estetiğiyle bütün bir spor. Euro Challenge Kupası da basketbolun UEFA'sı. ...Ve; Karşıyaka Basketbol takımı bu sefer bu kupayı bizlere ve dolayısıyla Türkiye'ye getirecek, buna iliklerime kadar inanıyorum. 26-28 Nisan arasındaki organizasyonun İzmir'e kazandırılması bu süreçte hayati önem taşıyor. Bunun sadece bir spor karşılaşması olduğunu düşünmeyin. EXPO 2020 sürecindeki İzmir için ciddi bir lobi, yine İzmir ve Türkiye için harika bir tanıtım fırsatı ve elbette Final Four maçlarının oynandığı kent ve takıma kalacak reklam-hasılat ve yayın geliriyle de hayli önemli bir katkı sağlayacak. 'Final Four'u oynayacak Karşıyaka Kulübü'nün tek başına bu yükün altından kalkması zaten zor. Ve; bu kentte yaşayan herkesin görevi bu süreçte KSK'nin yanında olmak. FIBA'nın istediği 250 bin Euroluk teminatın 100 bin TL'lik bölümünü üstlenerek ilk adımı Folkart ve Mesut Sancak yapmıştı. Ama gerisi çok da kolay gelmedi. Bu noktada bizzat devreye giren isim; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Finali oynayacak Karşıyaka'nın sponsoru Pınar yetkilileri ve Yaşar Holding Başkanı İdil Yiğitbaşı ile bizzat görüşüldü ve Final Four için gerekli 900 bin liralık maliyetin yarısından fazlasını üstlendi. İdil Hanım'ı ve Pınar Grubu'nu bu örnek davranışından dolayı bütün İzmir'in ayakta alkışlaması gerekiyor. İki günlük bu organizasyonun EXPO adaylığındaki tanıtım ve lobi öneminden dolayı bizzat Vali Cahit Kıraç da devreye girdi ve EXPO bütçesinden de önemli bir miktar katkı yapılması kararı alındı.
FIBA Salı günü kararını verecek. En güçlü rakibimiz kim ya da kimler olursa olsun ben; işadamı, kulüpleri, sivil toplum örgütleri ve hükümetiyle bu kadar istekli olduğunu belli eden İzmir'in kazanacağına inanıyorum. 26'sında herkes İzmir'de Final Four'u Karşıyaka'yı desteklemek için salona akın edecek. Ve; bu kupa mutlaka bizim olacak. Gelinen noktadaki katkısı çok büyük Bakan Yıldırım'ın ve heyecanı da bu yüzden zaten. Telefonda; "Bu kupa İzmir'e, Karşıyaka'ya yakışır Şebnem hanım" derkenki heyecanını duymalıydınız. Bütün programını Final Four'a göre ayarlıyor. Karşıyaka; kupayı kucaklarken yanlarında olmak için...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA