• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

12.00 buluşma saati

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2013, 00:00
Sevgili Neslihan Acu, bugünkü yazısında "insanlar sentetikse aşk hakiki olmaz" demiş. Ne de güzel söylemiş.
Küreselleşmenin vahşileştirdiği düzende, dokunmanın yerini artık tuşlar almışken ve rekabet bu denli sertleşmişken, insanların etkilenmemesi mümkün mü? İnsanların etkilendiği her durumda, duygular da etkileniyor doğal olarak.
İki kişilik ilişkilerde de, aile bireyleri arası ilişkilerde de, mahalle (daha doğrusu bugünkü şekliyle artık site) ilişkilerinde de, sosyal yaşamda ve iş yaşamında da en ezici haliyle hissediliyor bu etkilenme. Malum; bugün 14 Şubat Sevgililer günü ya; duyguların tavan yaptığı ve yapması beklendiği bir gün... Tüketimi teşvik eden böyle bir günü anlamlandıran etkinlik ise; 200'e yakın ülkede uygulanacak "One Billion Rising" çerçevesinde, 1 milyar kadının dans ederek; kadına karşı şiddete vereceği en güzel cevap olacak.
Bugün saat 12.00'de Konak Meydanı'nda İzmir, en yüksek katılımla yine ne kadar farklı olduğunu dünya aleme duyaracak ben buna yürekten inanıyorum
Günlerdir bu konuda yayın yapıyoruz ve Yeni Asır Yayın Gurubu olarak da, Yeni Asır Kadın Dünyası ekibi olarak da bu aktivitenin içinde, başında ve heryerinde yerimizi aldık, alacağız. Ben inanıyorum ki; sadece İzmir'de değil, kadın belediye başkanı ile birlikte Aydın başta olmak üzere tüm Ege illerinde bu etkinlik örnek olacak. Gelin; bu Sevgililer Günü'nü böyle önemli bir tema ile anlamlandıralım...

İnci Kadınlar
Gazetecilik mesleği size pek çok insanı da kazandırıyor aynı zamanda. Kazandığınız insanlardan kendinize rol-model aldığınız, hayran olduğunuz kadın ve erkek kahramanlarınız da oluyor.
Benim ilk iki kahramanım her ikisi de artık rahmetli olan annem ve babam idi. Ama, başka kahramanlarım da var. Bunlardan birisi de; Memnune Yarenci İnci idi.
89 yaşında önceki gün hayata gözlerini yuman "Pamuk Annem", bugün ebediyete uğurlanıyor. Ne güzel bir tesadüftür ki; çok sevdiği Efe'si rahmetli eşi Cevdet İnci'ye, bir sevgililer gününde kavuşuyor.
Sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin duayen sanayicilerinden güçlü bir erkeğin karısı olarak; 5 tane pırıl pırıl evlat verdi "Pamuk Anne." 5'i de kız olan ve bugün alanında dünyada sayılı şirketlerden biri olarak yerini alan İnci Holding, bu 5 kızkardeşin, yazılı "Şirket Anayasası" ile sırayla yönetimin başına geçerek örnek bir dayanışma ve güç sergiliyor. Dün, kendi evinde, bu 5 güzel ve güçlü kızkardeş ile "Pamuk Anne"yi andık.
Sadece onlar değil, çok sevdiği çiçekler ve bitkiler de öksüz kaldı. Memleketi Karacasu'ya bir yüksek okul binası kazandıran ve bu okulda okuyacak öğrencilere burs sağlayan "Pamuk Anne"nin bu çocukları da öksüz kaldı. Ama; gözü arkada kalmadı. Hep gurur duyduğu Emel, Ümit, Şerife, Meral ve Perihan, O'nu ve rahmetli babaları Cevdet Bey'in hatırasını hep daha yukarılara taşıdılar, taşımaya devam edecekler. Yukarıda bugün, ezilen-dövülen-öldürülen kadınlara karşı 1 milyar dünya insanı elele tepki göstereceğini söyledik. Rahmetli Cevdet-Memnune İnci, dünyaya getirdikleri 5 kız evladının nasıl güçlü, kendinden emin, başkalarına muhtaç olmadan ayakları üzerinde durması gerektiğini gösterdiler.
Hepsi en iyi okullarda en iyi eğitimle bugün dünya markası haline getirdikleri şirketleriyle; kadınların neler başarabileceğini herkese gösterdiler, fırsat bekleyen tüm kızlara ve kadınlara rol-model oldular. Türk kadını olarak Cevdet Baba ve Memnune Anne'ye teşekkür borçluyuz. Huzur içinde yatın...

Ankara'da EXPO Zirvesi
Pazar gününden bu yana İzmir'de incelemelerde bulunan BIE Heyeti ve İzmir protoklü bugün Ankara'da çok önemli görüşmeler yapacak. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı ziyaret ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın öğlen yemeği ve TOBB Başkanı'nın akşam vereceği kokteyl, yoğun lobi çalışmalarının en üst düzey dokunuşu olacak.
Bu 3 gün boyunca üniversite rektörlerinden, oda başkanları ve işadamlarından, Vali-Belediye Başkanı ve tüm yetkililerden aldıkları sunum kadar, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı incelemelerinin de olumlu etki yaptığı görülüyor.
Yerel aktörler kadar merkezi hükümetin de aynı heves ve heyecanda olduğunu görmelerinin bu olumlu havayı besleyeceği inancındayım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA