• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Türkiye yoluna tuzak

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2013, 00:00
Son 10 yıla değil, aslında son birkaç yıla bakmak bile yeterli. Askeri vesayetten söz eden kaldı mı? Aylardır tek bir evladımız şehit olmuyor çok şükür. Çok değil, iki yıl öncesine kadar IMF kapılarında üç kuruş için yalvar yakar olan ülke artık IMF'den artık para almak bir yana 5 milyar dolar borç verir hale geldi.
Dünya ekonomileri fena halde gerilerken büyümesini sürdüren de aynı ülke. Hazinen para dolu. Milyar dolarlık büyük ihaleleri yapıyor bir de üstüne bu muazzam işleri birkaç yılda hizmete açacağım diyorsun. Bütün bu işlerin yapıldığı ülke bizim ülkemiz; Türkiye. Bir ülkeyi en fazla dışa bağımlı hale getiren şey enerji ve ekonomi. Yetmiyor; Irak'ın petrollerini Türkiye'ye, Azerbaycan'ın enerjisini Avrupa'ya akıtacak en ciddi güç oluyorsun ve bütün bunları; tam bağımsız Türkiye iddiasıyla ve 2023'e kadar dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi hedefiyle sahneliyorsun.
Sadece içeride değil, dünyanın hakim güçlerine karşı bir sefer başlatıyorsun ve bunu yüzde yüz "yerli" olarak yapıyorsun.
Peki karşılığında ne oluyor?
Salı gününden itibaren sahneye konan ve artık her geçen gün belden aşağı kasetlerle çirkinlik derecesi artan ve "kavgada bile yapılmaz" denen her şey yapılıyor.
Yanlış yapan kişi ve kurumlara kimsenin sahiplendiği yok. Yanlış yapan varsa zaten gereği yapılacaktır. Ama; burada fotoğrafa daha büyük bakmak gerekiyor.
Ben iki gün öncesi yazımda "Uyan Türkiye" demiştim.
Bugün yine aynı şeyi söylüyorum;
Uyan artık Türkiye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA