• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

CHP'nin Çatı'sı çöktü!

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.06.2014, 00:00
CHP, son 1 aydır, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için "çatı aday" arayışını sürdürüyor. Bu mihvalde Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplumdan tüm parti liderlerine kadar (AK Parti hariç) hemen herkesle görüştü. Dün, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi ikinci ziyaretinde de çatı adayını İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) eski Genel Sekreteri Prof.Dr. Ekmelettin İhsanoğlu olarak açıkladı. Bahçeli'nin de partisi adına olumlu görüşlerini açıkladığı İhsanoğlu, CHP ile MHP liderlerinin ortak adayı gibi görünüyor.
Ama...
Bu haberin hemen ardından CHP'li pek çok isimle görüştüm...
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim CHP cephesinde tam bir şok ve hayal kırıklığı yaşanıyor...
İhsanoğlu'nun kariyerine kimsenin bir itirazı yok (bazıları hariç). Tepkileri daha çok İhsanoğlu'nun İslamcı kimliğe yakın durmasında yoğunlaşıyor.
Cumhurbaşkanının ilk kez halk oyuyla seçileceği bu seçimde CHP adayının sol kimliğiyle tanınan biri olması beklentisi içinde olduklarını belirtiyorlar.
Kaldı ki; Mısır'daki Sisi darbesi ve Suriye'deki Esad kıyımına ısrarla "sessiz" kalmayı ve "pasif" durmayı tercih eden ve hatta "Suriye'de Esad'lı geçiş" önerisinde bulunan İhsanoğlu'nun Ortadoğu politikasında Türkiye'nin "milli" duruşuna mesafeli kalması da eleştiriliyor...
Mansur Yavaş'tan sonra Ekmeleddin İhsanoğlu'na da "yavaş yavaş" alışacaklar mı göreceğiz?
MHP cephesi ise "çatı" adayını daha "sakin" karşılıyor.
Adayın isimlendirilmesi sürecinde daha çok MHP'nin etkinliği söz konusu çünkü.
Ancak; CHP tarafının ve tabanının dünden itibaren göstereceği tepkiler de MHP'yi rahatsız edebilir. Bu beklentiyi de şimdiden not edelim.
AK Parti, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için henüz adayını resmi olarak açıklamadı..
Lakin..
Recep Tayyip Erdoğan ismi, yüzde 100'e varan bir oranla kesin olarak bakılan ve dillendirilen isim.
Çatı aday diye karşısına çıkarılan isme bakınca; muhafazakar kimliğin öne çıktığı adaylar arasında bir tercih yapılması durumunda açık ara Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağı ve ilk turda seçimin sonuçlanacağı görülüyor.
Yorumlara ve tepkilere devam edeceğiz...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI