• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Meslektaşa şartlı destek partiden döndü!!

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.07.2014, 00:00
Bir dokun bin ah işit derler ya; bizimki de öyle oldu.
Meğer; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'in, asli görevi olan İzmirli gazetecilerin sorunlarına sahip çıkmak yerine siyasetle mi uğraştığına dair sorularıma cevap, Türkiye'nin dört bir yanından gelecekmiş de haberimiz yokmuş.
İki gündür telefonum hiç susmadı.
Mailler, telefon mesajları yağmur oldu yağdı.
Atilla Sertel'den TIK yok.
Bana söylemeye cesaret edemediği şeyleri; fısıltı ile konuşuyor ama bilsin ki; hepsi bana geliyor.
Ayrıca; mağdur olan binlerce insanın daveti üzerine gittiği Cumhuriyet Mahallesi'nde yeni ulaşım sistemiyle ilgili haber yaptı diye mağdur olan, tehdit edilen muhabirim Tolga Tekin'e "Sen suç duyurusunda bulunursan ben de Cemiyet olarak açıklama yaparım" diye şartlı!!!!! destek verdiği halde, bu sözünden de çark etti.
Bizim Kadir Kemaloğlu'nun tüm ısrarlarına rağmen; "Tamam Tolga suç duyurusunda bulundu ama ben açıklama yapamam" dedi de başka bir şey diyemedi!!
Kendi diyemediklerini; gazetecilikleri kendinden menkul, hayatlarında bir gün haber yapmamış "Klavye tetikçilerini" benim üstüme saldırtarak söyletiyor.
Aklınca ben susayım diye.
Bir kez daha bu satırlardan sesleneyim de, duymadım diyen kalmasın...
Sahada yaptığım haberler ve yöneticilik yaptığım süre de dahil 21 yıllık meslek yaşamımda Allah'ıma çok şükür ne bir kişi, ne bir kurum, ne de başka bir şey beni hiç korkutmadı. Bugün, haberciliğine, kişiliğine, karakterine sonuna kadar güvendiğim muhabir arkadaşım Tolga Tekin'e yönelik yapılan bu saldırıya karşı şahsım ve gazetem adına ettiğimiz sözler, yazdığımız yazıların sonuna kadar arkasındayım, arkasında olmaya devam edeceğim.
Eğer ben bugün bunu yapmazsam, ne bu mesleği yapabilirim, ne bu koltukta oturabilirim, ne de arkadaşlarımın yüzüne bakabilirim.
Ama, kafasını kuma gömünce hiçbir şey olmayacağını sananlar, öyle olmadığını gördü, görmeye de devam edecek.

Gazetecilere teşekkür


Son 3 gündür mesleğim adına bir kez daha umutlandım, bir kez daha gururlandım.
Aldığım telefonun, mesajın ve bizzat gelerek desteğini iletenin haddi hesabı yok.
Egeli Sabah Haber Müdürü Ahmet Uzan ve Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Şaban Aslan'a özel bir teşekkürüm olacak.
Ama diğer teşekkürlerim de başta Türkiye genelindeki 20 bin gazetecinin üye olduğu, 75 gazetecilik derneği ve 8 federasyonun üst kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı'nın şahsında tüm gazeteci dostlarımadır.
TSYD Genel Sekreteri ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ergun Ata, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, Aydın Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Aydın, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz'e de kurumsal olarak verdikleri destek için teşekkür ederiz.
Buca'yı Sevenler Derneği Başkanı Aziz Tekin ve Dernek üyelerinin, Tolga Tekin ve Yeni Asır'a verdikleri desteği göstermek için seçtikleri yol da çok ama çok samimi.
Bucalıları ve İzmirlileri desteklerini göstermek için Yeni Asır almaya davet eden ve kampanya başlatan Aziz Tekin ve arkadaşlarına da teşekkür ederiz.
Meslek örgütünün başkanı olarak siyaset yaptıkları parti söz konusu olunca meslektaşlarını yalnız bırakan Başkan ve gelişmelere ise devam edeceğiz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA