• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Yeni Asır ve Teşvik Zirvesi

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2014, 00:00
Gazetecilik böyle zamanlarda güzel. Öncü olmak ve köprü olmak. Bu ikisi bazen bir konuda, bazen kapsamlı bir boyutta ve ama her zaman iki taraf arasında köprü olarak çözüme aracılık etmek çok tatmin edici.
Yeni Asır olarak İzmir ve Ege için bir konuda daha köprü görevi görmenin gururunu ve keyfini yaşıyoruz. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1 ay önce gazetede ziyaretime geldiğinde gündeme getirdiğim İzmirli yatırımcı ve sanayicinin teşvik sıkıntısı konusuna karşılık, her zamanki "çözüm odaklı" siyaset anlayışı ve pratikliğiyle "Yeni Asır öncülük yapsın, bir çalışma hazırlayın ve en kısa sürede toplantı yapalım" dedi.
Bizim ekip bir ön çalışma yaptı, İTO, EBSO, İTB ve İhracatçı Birlikleri'nin başkanlarıyla görüştüm, onların beklentilerini not aldım ve 10 gün sonra Ankara'da Bakan Zeybekci, Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve Yazı İşleri Müdürümüz Zafer Şahin ile birlikte 4'lü kahvaltılı toplantıda son detayları görüştük.

4 ANA BAŞLIKTA
Son tahlilde 25 Temmuz'da İzmir'de düzenleniyor zirve. 3 veya 4 saat sürmesi planlanan toplantıda Bakan Zeybekci ev sahibi. Bakanlık bürokratları kapsamlı bir sunum hazırlıyor. Bakan Yardımcısı Yıldırım tüm bu hazırlıkların kaptanı konumunda. 4 ana başlık var. Teşvik konusu, yurtdışına yatırım yapmak isteyenler için uygun sektör, ürünler ve ülkeler ile yurtdışından yabancı yatırımcı ve sermaye çekmek için neler yapılması gerektiği konuşulacak ve son olarak da serbest bölgelerle ilgili çok ama çok önemli bir çalışma sunulacak, tartışmaya açılacak.
Ben 25 Temmuz tarihini heyecanla ve umutla bekliyorum. İzmirlileri ve Ankara'nın beklediğini de biliyorum. EXPO ile kaçırdığımız sinerjinin bu sefer yakalanabileceğini görüyorum. Bunu herkes de görmeli ve ona göre hareket etmeli. Yeni Asır olarak biz de bunun sonuna kadar takipçisiyiz.

Çukur toplantısı

Dünya Ticaret Merkezi'nin 'Utanç Çukuru' haline gelen arazisinin TMSF tarafından 9 Eylül'de satışa çıkarılacağı haberini dün gazeteniz Yeni Asır'da okudunuz. Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu bir süredir ortak arayışındaydı ama TMSF bu süreçte bu kararı aldı. Zorlu ile görüştüm, gelinen noktada uzlaşma yolunun açık olduğuna inancı tam görünüyor. "Endişe edilecek bir şey yok" dedi ve çarşamba günü yapacağı basın toplantısıyla herşeyi anlatacağını söyledi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA