• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Bir yanda ekmek, bir yanda vizyon

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2014, 00:00
Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Yeni Türkiye Yolunda Vizyon Belgesi'ni, dün Haliç Kongre Merkezi'nde, son derece profesyonel ve düzenli bir organizasyonla kamuoyuna sundu. 4 bini aşkın davetliyi kapıda bekletmeksizin içeri alan, oturma düzeninden program bitiminde kongre merkezinden ayrılana kadar memnun etmeyi başaran AK Parti ekibi, dev organizasyonlardaki profesyonelliğinden bir kez daha söz ettirmeyi başardı.
Toplantı başlamadan önce A Haber'de katıldığımız canlı yayında, toplantıda yeni Türkiye vizyonuyla ilgili ip uçları verilecek beklentisini dile getirmiştim. Erdoğan'ın 2 saate yakın süren konuşmasında ortaya koyduğu vizyon, 2002 Türkiye'sinden bugüne kadar olan değişim ve dönüşüm sürecinin çok net bir ifadesiydi.
2014 tarihi itibariyle hedeflediği Yeni Türkiye Yolunda Vizyon Belgesi, bu değişim ve dönüşümde yeni merhaleleri işaret etti. İleri demokrasi ve özgürlük hedefini yeni Anayasa sözüyle vücutlandıran Erdoğan'ın en heyecanlandığı ve özellikle vurguladığı detay da bu oldu.
Bir gün önce çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıkladığı programıyla, Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı program arasında bir kıyaslama yapmak istersek, tabii ki dünkü programın daha ayakları yere basan bir program olduğunu söylemek doğru olacaktır. Dünkü Haliç Kongre Merkezi'nde sunum öncesi ve sonrasında yaptığımız görüşmelerde, Erdoğan ve ekibi için yüzde 50'yi aşan bir oy oranıyla ilk turda seçimin sonlanması kesinlikle sürpriz olmayacak görüşü hakimdi. Hatta konsantrasyonlarını seçim sonrasında yapılacaklarına verdiklerini söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA