• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Ezber bozan bir film

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2009, 00:00
4 Ekim onların günüydü, bu hafta da onların haftası. Sevgili dostlarımız, hayvanların yani. Bir sürü etkinlik düzenledi, düzenliyor hayvanseverler. Amaç insanlara hayvanların sorunlarını anlatmak ve özellikle de sokak hayvanlarının kötü koşullarına, onlara uygulanan şiddete dikkat çekmek.
Bu amaçla bir de film çekildi. En sevdiğim kanallardan biri olan İz TV'de yayınlandı Tolga Öztorun'un çektiği "Ezber" filmi.
Gerçekten de ezberleri bozacak bir film. 1 ve 5 Ekim tarihleri arasında gösterildi İz Tv'de. Belki daha sonra da yayınlanır. Denk gelirseniz sakın kaçırmayın.
Film hakkında ilk bilgiyi Milliyet'te Pelin Çini'nin hem yönetmen hem de oyuncularla yaptığı röportajdan öğrendim. Yönetmen Tolga Öztorun, sokak hayvanlarına uygulanan şiddete dikkat çekmek amacıyla insanları köpek rolüne sokarak, yaşananları daha iyi anlamamızı sağlamak istediğini söylüyor.

BASİT AMA ACITIYOR

Sıkı bir hayvan hakları savunucusu kendisi. Yedikule Hayvan Barınağı gönüllüsü aynı zamanda. Bir türlü seslerini duyuramamanın verdiği arayışla çıkmış film projesi. "Bir gece barınaktan geldim, feci moralim bozuk, gördüklerim canıma tak etmiş. Oturdum düşünmeye başladım, ne yapsam da insanların dikkatini çeksem diye. Aklıma hep duyduğum, 'En nihayetinde köpek bunlar, neden canını bu kadar sıkıyorsun?' cümlesi geldi. Bunun üzerine her gün yaşanan bir köpek hikayesi yazdım ve insanları oynattım" diye anlatıyor filmin ortaya çıkışını.
Filmde, sokakta dolaşırken kazara belediye görevlilerine yakalanan, kısırlaştırılıp biri ormana biri barınağa bırakılan bir çift köpeğin yaşadıkları anlatılıyor. Yönetmene göre bu, basit ama her gün yaşanan ve çok can yakan bir hikaye.

ÜNLÜ OYUNCULAR
İlk teklifi arkadaşı da olan Sevinç Erbulak'a yapmış. Diğerlerini facebook, e-mail ve ortak tanıdıklar vasıtasıyla bulmuş. Böylece Emre Karayel, Işık Yenersu, Ayla Algan, Lale Mansur, Derya Alabora, Beste Bereket, Emel Çölgeçen, Irmak Ünal, İlker Ayrık, Tilbe Saran ve Zeynep Özyağcılar filmde rol almış. Çekimlerin bittiği gün Binnur Kaya aramış ve "Kaçırdığım için çok üzgünüm, ikinciyi çekersen ben de varım" demiş.
Filmde Sevinç Erbulak ve Emre Karayel, belediye ekipleri tarafından yakalanan bir çift köpeği oynuyor. Lale Mansur anne köpek rolünde. Ormanda yavrularını yabancılardan koruyor. Füsun Erbulak, yemeğini paylaşmak istemeyen hırçın bir barınak köpeğini oynuyor. Diğerleri barınaktaki köpekleri canlandırıyor.
Gerçekten son derce etkili bir film. Düşünen, çeken, yöneten, oynayan, herkesin eline sağlık. Keşke bu film sadece İz TV'de değil, çok seyredilen ulusal kanallarda da yayınlansa. Ya da TRT'de. Böylece daha çok kişi izlese. Özellikle de çocuklar. Hayvanlara kötü davranılmaması gerektiğini öğrenenler büyüyünce de onlara kötü davranmazlar zira.

Köpük Annem ve Ben
Annesini kaybedince depresyona giren Boncuk'un ağzından yazdığım yeni kitabım 'Köpük Annem ve Ben'le ilgili sizden gelen güzel dileklere teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA