• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kimin için zayıflıyoruz?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.11.2009, 00:00
Sadece siyaset değil, magazin gündemimiz de çok dolu. Neler yazılıp çiziliyor son zamanlarda, bir bakalım mı?
Zayıf ve şişman kadın tartışması var ilk sırada. Zayıfların öncüsü, plates hocası Ebru Şallı, "Şişman kadın güzel değildir, zaten erkekler şişman kadın sevmez" deyince ortalık karıştı.
Demecin verilmesinin nedeni, yeni çıkacak olan DVD kaseti. Daha önce de plates dersleri içeren DVD çıkaran Şallı'nın bu ikinci kaseti.
Her kadının zayıflaması için bu işe soyunan sıfır beden ünlümüz, TV8 ekranlarında da her gün plates öğretiyor ve kadınlara yağsız bir karın ve zenci poposu vaat ediyor. Yani "Plates yapın, benim gibi zayıf olun, incecik bir bele, yuvarlak ve kalkık bir popoya sahip olun!" demek istiyor.

BALIKETLİ KADINLAR

Buraya kadar her şey güzel. Günümüz dünyasında incecik olmak her kadının hayali çünkü. Medya ve tüketim dünyası da bunu destekliyor. Gün geçmiyor ki zayıflamaya yardımcı olacağı söylenen yeni bir ürün çıkmasın. Amaç daha güzel, daha ince, daha çekici olmak.
Niye peki? Karşı cins beğensin diye! Ne var ki burada, bir paradoks var. Kadınlar zayıf olmak için aç dolaşıp, hayatı kendilerine zehir ederken, erkeklerin zayıf kadın yerine şişman kadından hoşlandığı biliniyor.
Çevrenizde mini bir anket yapıp hemen öğrenebilirsiniz hatta şişman mı, zayıf kadının mı beğenildiğini. Tabii şişman derken obez sınıfına girmiş aşırı şişman bir kadından söz etmiyorum. Hülya Avşar, Sibel Can gibi balıketli kadınlar beğeniliyor. Türk kadını da ortalama böyle bir görünüme sahip zaten. Yani kısa boylu ve geniş kalçalıyız. Kimimizin üst kısmı dar, göğüsleri küçük, buna armut tipi deniyor, kimimizin göğüsleri de kocaman, o zaman tombul bir görünüm ortaya çıkıyor.

ERKEKLERİN TERCİHİ
Erkeklerimiz de her ne kadar uzun boylu, uzun bacaklı, dar kalçalı, ince belli başta Ruslar olmak üzere Avrupalı kadınları beğense de, sonuçta bizlerle evleniyorlar. Sorduğunuz zaman da çok zayıf kadın yerine biraz şişmanları sevdiklerini söylüyorlar.
Sadece Türk erkeği mi? Aynı günlerde İngiltere kaynaklı bir haber, İngiliz erkeklerinin de Victoria Beckham, Paris Hilton gibi sıfır beden kadınlar yerine Scarlett Johnson ve Kate Winslet tarzı belirgin vücut hatlarına sahip kadınları beğendiklerini doğruladı.
Bir üniversitede 18-26 yaş arası erkek öğrenciler arasında yapılan bir başka araştırmada da gençler, normal kilonun altındakileri değil normal kilodakileri ve onların biraz üstündekileri beğendiklerini söylemişler.
Yani üzgünüm ama Ebru Şallı gibi sıfır beden kadını, onun gibi olmaya özenen genç kız ve kadınlardan başka beğenen yok.

ÇAĞLA VE CİNDY
Hem yeter artık canım bu erkeklere kendimizi beğendirmek için verdiğimiz uğraş. Zayıf olmak istiyorsak kendimiz için, sağlığımız için çabalayalım. Elbette ki erkeler tarafından beğenilmek hoş bir şey ama aynı çabayı onlar bizim için gösteriyor mu? Bakın etrafınıza, onlar da kısa boylu ve göbekliler! Ve de bu görünümlerinden son derece memnunlar. Göbekleri eritmek için de hiçbir çaba sarf etmiyorlar.
Hem bakın genç kızların yerinde olmaya çalıştığı Çağla Şikel, hamilelik neniyle kilo alınca ne demiş: "İlk kez kendimi böyle yanakları dolgun ve kilolu görüyorum. Bu halimi de çok sevdim. Doğumdan sonra da böyle olmak istiyorum." O da kilolu olmaya özenmiş anlayacağınız.
Bir başka ünlü, eski manken Cindy Crawford da hafif toplu olmayı savunmuş ve "Benim zamanımda sıfır beden kadın yoktu, demek ki ben bu dönemde mankenlik yapamazdım!" diyor. Düşünün artık.
Öyleyse ne yapacağız? Erkekler zayıf kadın sever diyen Ebru Şallı'ya kanmayacağız ama sağlıklı ve aktif olmak için kilomuza dikkat edip, spor yapacağız. Plates de yapabiliriz. Ne yapıyorsak kendimiz için yapacağız. Zayıflama sektörünün tuzağına da düşmeyeceğiz. Canımızın istediğini az miktarda yiyip, spor yapmaya bakacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA