• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Sinem'in öpüşmesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.09.2010, 00:00
Birkaç gündür bazı gazete eklerinde Sinem Kobal'ın dizide öpüşmediğine yönelik haberler yapılıyor. Dizideki diğer oyuncular öpüşüyormuş bir tek Sinem öpüşmüyormuş. Hatta, "Bakın Şenay (Gürler) öpüştü!" diye başlık bile atıldı. Bu haberleri yapanlara göre Sinem, Galatasaray'lı Arda ile beraber olduğu için, öpüşmüyor.
Peki, niye bu haberler yapılıyor? Ne isteniyor? Sinem'in öpüşmesi mi öpüşmemesi mi? Öpüşürse, "Vay Arda'ya bak, kız arkadaşının dizide öpüşmesine ses çıkarmıyor!" türünde başlıklar atmayacak mısınız? Arda'yı yerden yere vurmayacak mısınız?
İşte Sinem de bunu bildiği için öpüşmüyor, siz magazin basınına malzeme vermemeye dikkat ediyor. Arda'nın karışmasına, bir şey demesine gerek yok ki. Sinem sevdiği erkeğe laf gelmesin diye kendi kendine kurallar koyuyor ve öpüşmemeye dikkat ediyor. Siz de bunu fark ettiniz, bu yüzden haberinizi yaptınız, tamam. Hala üzerine gidip, bak o öpüştü, bu öpüştü sen niye öpüşmüyorsun demenin bir anlamı var mı?

Muhafazakar ve mutaassıp

Giderek muhafazakarlaşıyoruz aynı zamanda mutaassıplaşıyoruz. İkisi arasındaki farkı geçen gün Akşam Gazetesi'ne verdiği röportajda Hilmi Yavuz şöyle açıklıyor:
*Muhafazakar adı üzerinde, belli şeyleri muhafaza etmek ve onların yeniden üretilmesine, yaşama geçirilmesine katkıda bulunmak ve bu düşünceleri hayata geçirmekle kendini görevli saymaktır.
*Mutaassıp ise bunların hayata geçirilmesinin yanı sıra sadece kendilerinin yaşam biçimi değil, herkesin yaşam biçimi olması gerektiğinin düşünenlerdir.
Hilmi Yavuz'un bir diğer tespiti de şöyle:
*Anadolu insanı özellikle dinsel anlamda muhafazakarlıktan çok mutaassıp olmaya yatkın. Üstelik bu sadece Müslüman kimliğini öne çıkarmış insanlara özgü bir şey değil. Mutaassıp laikler de var.

Düzeltme
Lider ve girişimci kadınlarla söyleşimizin bu haftaki konuğu Suteks Yönetim Kurulu başkanı Nur Ger'di. Yazıda vahim bir hata yapmışım ve üretim miktarı ve cirodan bahsederken beş yıl önceki rakamları vermişim. Rakamların bugünle bir ilgisi yok. Çalışanlarını şirketine ortak ederek farklı bir yönetim biçimi geliştiren Nur Ger'in amacı daha çok büyümek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA