• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

İzmir'in güçlü kadınları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2011, 00:00

İSKANDİNAV TURU

EGİKAD üyeleri, Türk işkadınını tanıtmak, yurt dışındaki girişimci derneklerle işbirliği yapabilmenin yan sıra yeni pazarlar bulup, ihracat yapmak ve birlikte gezmek/eğlenmek amacıyla geçtiğimiz ay İskandinav turu düzenledi. Geziye katılanlar soldan sağa; Perran İşçi, Sevgi Özyurt, Bijen Molay, Işın Yılmaz, Duha Baran, Yeşim Onay, Banu Vardar, Eylem Gürbüz, Burcu Dereli, Şahika Aşkıner, Sunay Doğan. Oturanlar: Semen Sabuncu ve Yeşim Dinçer.
Egeli işkadınlarının Türk işkadınını tanıtmak, yurt dışındaki girişimci derneklerle işbirliği yapabilmenin yanı sıra yeni pazarlar bulup, ihracat yapmak ve birlikte gezmek/eğlenmek amacıyla düzenlediği İskandinav turu izlenimleri seçim molasından sonra kaldığı yerden devam ediyor.
Önce EGİKAD/Ege İşkadınları Derneği'nden söz etmek istiyorum. Üç sene önce kurulan derneğin elliye yakın üyesi var. Üyelerin hepsi iş yeri sahibi, ortağı veya işveren vekili yani imza yetkisine sahip. Derneğin üyelik koşullarından biri bu zaten. Aile nedeniyle şirket sahibi olup da evde oturan kadını istemiyorlar. Kadın mutlaka işin başında olacak.

DERNEĞİN AMACI
Üyelerin hepsi becerikli, akıllı, zeki, pratik ve çalışkanlar. Ve de alımlı, bakımlı, çok şıklar. Hepsi kollarının altında birkaç karpuz birden taşıyor.
Kurulduğundan beri başkanlık koltuğunda oturan Işın Yılmaz, tekstil mühendisi. Hazır giyim işiyle uğraşıyor. Eşiyle birlikte başta Dolce Gabana olmak üzere gibi birçok ünlü firmanın mallarını üreten Mergü Tekstil'in başında. Birkaç senedir de organik tarımla ilgileniyorlar.
Kadın girişimcilerin dernekleşmeye ve sivil toplum kuruluşlarının öne çıkmaya başlamasıyla birlikte İzmirli işkadınları olarak güçlerini birleştirip, dayanışma sağlamak istemişler. Derneklerden sürekli teklifler gelince, iş adamlarının derneğine dahil olmak veya merkezi İstanbul'da olan iş kadınları derneklerine katılmak yerine kendileri bir oluşum kurmaya karar verip harekete geçiyorlar.
Kurucu üye olan Işın Yılmaz üç yıldır başkanlığı sürdürüyor. Bu ikinci dönemi. Diğer kurucu üyeler arasında yine tekstil işiyle uğraşan, kendi markasını oluşturup İtalya'ya, İskandinav ülkelerine örme tekstil/penye giysiler ihraç eden Özsimge Tekstil'in sahibi Şahika Aşkıner ve yabancı markalarla Türk firmalarını buluşturan, daha sonra imalata da geçen Onay ve İnce Tektsil'in sahibi Yeşim Onay da var.
Sahne sanatları sanatçısı Bijen Molay, başkan yardımcısı. Modern baleyi İzmir'e getiren çok yönlü bir sanatçı olan Molay, bir süre kendi alanında çalıştıktan sonra eşinin şirketi MOPAK'ta insan kaynakları ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaya başlamış.

Arka sıra: yeşim Onay, Eylem Gürbüz, Işın Yılmaz, Şahika Aşkıner, Duha Baran, Perran İşçi, sevgi Öyrut, Burcu dereci, Oturanlar: Bijen Molay, Semen Sabuncu, Yeşim Dinçer, Sunay Doğan..
Amaçları Rotary ve Lionslar gibi ikincil bir dernek olmak ve yardım amaçlı işler yapmak değil, kadının iş hayatında başarılı ve güçlü olduğunu göstermek, birlikte bir güç oluşturmak, kadınları istihdama kazandırmak, iş sahibi olmalarına yardımcı olmak ve görünür olmak.
Bunu başarmışlar da. Daha yeni bir dernek olmalarına rağmen, Batı Anadolu İşadamları Derneği (BASİFED) üyesi olmaları bunu kanıtlıyor. "Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımızla çok başarılı işler yaptığımıza inanıyorum. Özellikle de BASİFED/Batı Anadolu İşadamları Derneği'ne derneğimizin davet edilmesi ve BASİFED'de benim sayman üye, yönetim kurulu başkan yardımcımız Nilhan Tunç'un da genel koordinatör seçilmesi işadamlarının yanında işkadınlarının da hak ettiği yeri aldığının bir göstergesi oldu." Diyen Işın Yılmaz, aynı zamanda TÜSİAD'ın da üye olduğu, bünyesinde 12 federasyon ve 102 derneğin yer aldığı Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) yönetiminde yer alıyor.

YARIN: EGİKAD ÜYELERİ HELSİNKİ VE DANİMARKA'DA NE YAPTI?.

HELSİNKİ HATIRASI
Helsinki'de Finli girişimci kadınlar ve derneklerle görüşen kadınlar daha sonra Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta görüşmelerini sürdürdüler. Daha önce de Atina'ya giden ve Papaendru'nun annesi olmak üzere birçok parlamenter ve önemli işkadınlarıyla bağlantıya geçen EGİKAD üyeleri Helsinki'de Finli besteci Jean Sibelius'un anısına yapılan heykelin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. İki gezide de Büyükelçilik tarafından ağırlanan kadınlar, öneli temaslar yaptılar.





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA