• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Survivor'un galibi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2011, 00:00
Survivor yarışmasındaki final oylamasını Derya'nın kazanması beni gelecek adına, kadın-erkek eşitliği adına umutlandırdı. Neden derseniz, yüzyıllardır çözülemeyen bir konu kadın-erkek eşitliği. Bir tarafta Nihat gibi düşünenler var, bir tarafta da Derya gibi. Derya kadın-erkek eşitliğine inanmış, karısına önem veren ve onu her zaman destekleyen bir erkek.
Nihat ise, kendisinden başkasını sevmiyor. Hem kendini seviyor hem de erkek olmanın dayanılmaz bir gücü olduğuna inanıyor. Onun gözünde erkek olmak hayata bir sıfır önde başlamayı sağlıyor.
Böyle düşünen erkeklerin çoğunlukta olması yüzünden kadın-erkek eşitliği konusu dahil olmak üzere, pek çok konuda sınıfta kalıyoruz.
Ama neyseki Derya kazandı. Halk Derya'ya ve Derya'nın duruşuna, konuşmasına, sakinliğine, efendiliğine oy verdi.

NEDEN KAYBETTİ?

Bence konuşmasa, sessiz kalsa Nihat kazanacaktı. Ama Nihat Doğan,
. Kendisini gereğinden fazla önemsediği için.
. Hem mağrur hem mağdur rolü oynadığı için.
. Kendisinin neler yaptığını anlatmak yerine, rakiplerinin neler yapmadığını anlatmayı tercih ettiği için.
. Sürekli rakiplerini kötülediği için.
. Özellikle Derya'nın akıllı uslu konuşmasının ardından onun kazanacağını anlayıp sürekli onun açıklarını bulmaya kalkıştığı için.
. Kendisini hep doğru, başkalarını hep yanlış gördüğü için.
. Hatasını asla kabul etmediği için.
. Balkon konuşmasına özendiği için.
. Helalleşmek meselesini abarttığı için.
. Rakiplerini yanlışlarına rağmen affetme büyüklüğünü göstermiş gibi yaparak, göz boyamaya kalkıştığı için.
. Haksızken haklıymış gibi görünmeye çalıştığı için kaybetti.

BÜYÜK GAFLAR
Nihat'ın yarışmayı kaybetmesine, "Yüzücü olduğun halde balık tutmadın. Biz senden şampiyonsun diye amuda kalkmanı beklemedik, balık tutmanı istedik. Denizden ve balık tutmaktan korktuğunu itiraf et, sen de kurtul ben de!", "Hayvanları sevdiğini söylüyorsun ama etleri de götürüyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!", "Derya olimpiyatlara hazırlanmak için yarışmayı kazamak istediğini söyleyerek ajitasyon yapıyor. Onun bir sportif başarısı yok ki. Ne kazanmış? Federasyon bile kovmuş onu.", "Daha önce yanlış anlaşılır diye açıklamadım, şimdi açıklıyorum, paranın yarısını içinde yüzme havuzu olan bir okul yaptıracağım." sözleri neden oldu. Üstelik hemen ardından Acun Ilıcalı, yarışma öncesi bütün ünlü yarışmacılarla paranın yarısını bir hayır kurumuna bağışlama konusunda anlaştıklarını söyledi.
Derya da, alçak gönüllü davrandığı, kısa ama öz konuştuğu, tahriklere kapılmayıp, sakinliğini kaybetmediği, efendi olduğu için kazandı.

3. yıl kutlaması

15 Temmuz'da EGİKAD'ın üçüncü kuruluş yıldönümü kutlanacak. Bu günlerde onun hazırlıklarını yapıyor İzmir'in güçlü kadınları. Bir güçlü kadın da Dalya Turizm'in sahibi Yıldız Gürgün'e. Bir haftalık gezi onun ve ekibin sayesinde sorunsuz geçti.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI