• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Stil danışmanından öneriler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.07.2011, 00:00
Geçtiğimiz aylarda ünlü bir stil danışmanı ve aynı zamanda moda profesörü olan Maixut Alvarez Pardo İstanbul'daydı. Kırmızı'nın moda editörü İkay Öztürk de kendisiyle görüşmeye gitti. Moda ve stil üzerine bir söyleşi yaptı. İlkay'ın ilk izlenimi, Alvarez'in sade ve iddiasız ve de çabasız tarzı oldu.
"Ayağında büyükannelerimizin giydiği çorapları onamsadan yünlü çorap, gayet sıradan babet, siyah bir pantolon ve beyaz bir hırka. Dünyaca ünlü stil danışmanı Maixut Alverez'i görseniz onun asla bir stil danışmanı olduğuna inanmazdınız. Ivana Sert, Eda Taşpınar gibi 'stil ikonlarının' günlük hayatta bile fazlasıyla uğraşılmış, üzerinde kafa yorulmuş, sonunda da çığırından çıkmış kıyafetlerine alışınca, daha enteresan geliyor" diyor.
Alvarez Pardo'ya göre asıl başarı uğraşılmadan şık görünmek, vücudunu tanımak ve ona göre giyinmek. Kendine güvenen stil sahibi bir kadının fazla uğraşmasına gerek olmadığını söylüyor ve ekliyor: "Eşofman ve Ugg giymediği sürece her kadın harika görünebilir."

EŞOFMAN VE UGG

Eşofman gerçekten de spor yaparken veya piknikteyken giyilmesi gereken bir giysi. Sokakta, alışveriş merkezinde eşofman giymiş insanları görünce ben de yadırgıyorum. Bu kadar rahatlık baha fazla geliyor. Ugg'ları da sevmiyorum. Düz topuk ayakkabıyı sevmiyorum. Ayakkabıda biraz topuk olmalı bence ama genç kızlar çok seviyor. Pufidik terlikleri de çocuklar ve genç kızlar çok seviyor. Diyecek bir şey yok. Ama stil sahibi olmak isteniyorsa eşofman ve Ugg'lardan uzak durmak gerekiyor.
"Siz diğer stil danışmanlarından çok farklısınız, tarzınız çok sade. Bu bir mesleki deformasyon mu?" sorusuna, "Hayır elbette değil. Gerçek stil sahibi kişiler her zaman daha sade ve çabasız giyinir. Ben fazla şatafatlı giyimden hoşlanmıyorum. Victoria Beckham değilim" yanıtını veriyor.
Maşallah bizim kızlarımız da kendilerini Victoria Beckham zannediyor. Televizyondaki moda programlarında nasıl komik duruma düştüklerini görüyoruz.

SİYAH BİR ELBİSE
Gelecek sezon neler moda olacak konusunda da şunları söylüyor: "Gelecek kış trendlerinde sayısız vintage etkisi var. Yaz sezonunu da etkisi altına alan yeniden çalışılmış 70'ler 40'lı yılların country modası ile buluşuyor. Parlak canlı sonbahar renkleri ve doğadan ve kuşlardan ilham alınmış baskılar var. Sezonun 60'lı yıllar etkileri buz şeker parlaklığında renkli paletlerle tarihsel romantizm oyuna giriyor ve barok etkili imgeler ortaya çıkıyor."
"Size dümdüz siyah bir elbise versem onu nasıl dikkat çekici hale getirirsiniz?" sorusuna da "Siyah ve düz bir elbiseyi dikkat çekici hale getiren, onu giyen kadındır. Ne giydiğiniz değil onu nasıl giydiğiniz önemlidir." yanıtını veriyor.
"Türk kadınlarına nasıl giyinmelerini tavsiye edersiniz?"
Kültürel miras ve organik yapılarını öne çıkaran stilleri göz önüne almalarını öneririm. Trendleri takip ederken kültürel öğeleri ve el işini kıyafetlerinde kullanmaları muhteşem sonuçlar çıkartacaktır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA