• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Memleketimden erkek manzaraları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2012, 00:00
Ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti "erkek" diye geçinen iki kendini bilmezin başına gelenler. İkisi de evli, ikisi de barklı. Ama gözleri başka kadınlarda. Komşuları olan genç bir kadına takmışlar kancayı. Kadın genç, nüfus cüzdanına göre 16, birlikte yaşadığı adama; 44 yaşındaki adama göre 21. O da ayrı bir konu, birazdan ona da değiniriz.
Genç kadının iki ay önce çocuğu da olmuş üstelik ama bu iki kendini bilmez, düşmüşler kadının peşine. Yolda gördüklerinde veya telefonla, taciz etmeye. Genç kadın dayanamayıp sevgilisine anlatmış olanları. Adam delirmiş tabii. Bu sapık komşulara bir ders vermeye niyetlenmiş. Karısının telefonundan cevap yollamış, "Tamam, gelin buluşalım" diye. İki salak da koştura koştura gitmişler buluşma yerine. Akıllarından geçenle, karşılaştıkları farklı olmuş tabii. Önce bir güzel dayak yemişler. Sonra da çırılçıplak soyulmuşlar. Arkadaşlarıyla iki sapığı döven koca, ardından adamların eşlerine telefon açıp, "Gidin kocalarınızı alın" demiş, sonra da karakola gidip olanları anlatmış.

KİM ŞEYTAN?

Akıllarınca çapkınlık yapmaya kalkışan iki adam hem karılarına, hem elaleme bir güzel rezil olmuşlar. Ben o kadınların yerinde olsam hemen boşanırım böyle adamlardan. Böylelerinden yarar gelmez çünkü, ne sevgili olarak, ne koca olarak, ne baba olarak. Onlara sorulduğunda kendilerini "Kadın istedi, biz de şeytana uyduk" diye savunacaklardır. Yani hep yapıldığı gibi kadını suçlayacaklardır. Çünkü erkekler hep masumdur, akıllarından hiç kötülük geçmez, kadınlarsa şeytandır, baştan çıkarırlar. Koca bir yalan. Erkekler baştan çıkmaya dünden hazır. Kadınların bir şey yapması, bacaklarını, kollarını, saçlarını göstermeleri gerekmiyor, hiçbir yeri görünmese de kadın görünce kendilerini kaybeden erkeklerle dolu etrafımız. Çünkü kendilerinin "erkek" olduğu için üstün olduğuna inanıyorlar ve kadınlara her şeyi yapma hakları olduğuna. Kendilerinin eşlerine göz ucuyla bakanı öldürmeye hazırken, başkalarının kadınlarına bakmaya, hatta taciz etmeye hiç çekinmeyen erkekler bunlar üstelik.

ERKEK NASIL OLMALI?

O yüzden çok hoşuma gitti bu ceza. Sadece dayağa takıldım. O da erkek dili işte. Onlar kavga/dövüş olmadan yapamıyorlar, intikam alamıyorlar. Dayak olmadan da çırılçıplak soyup ortalığa salmak en iyisi. Biraz utansınlar, rezil olsunlar ki akılları başlarına gelsin, kadınlara o gözle bakmasılar.
Çünkü erkek olmak, eline, beline, diline hakim olmayı da gerektirir. Duygularına, nefsine söz geçirmeyi bilmeli iyi bir erkek. Başka kadınlara bakmamalı. Önünde soyunsa bile dönüp bakmamalı. Kadının zaaflarından çaresizliğinden yararlanmamalı. Evden kaçıp sokakta kalmış küçücük bir kıza tecavüz etmek yerine yardım elini uzatmalı. O zaman erkek olmakla övünebilir bir erkek. Yoksa komşusunun karısına göz diken, onu baştan çıkarmak için fırsat kollayan erkeğe ben "erkek" demem. 44 yaşındaki bir adamın 16 yaşındaki bir kızla birlikte olmasını ve onu hamile bırakmasını da hoş görmem.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA