• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Meltem Cumbul

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.01.2012, 00:00
Herkes Meltem Cumbul'u konuşuyor. Nedeni de Golden Globe (Altın Küre) ödül törenine katılması ve sahneye çıkıp kısa bir konuşma yapması.
Altın Küre, önemli bir yarışma. Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından düzenleniyor. Film dalında alınan ödüller Oscar'ın da öncüsü sayılıyor. Oscar'dan farklı olarak televizyon dizilerine de ödüller veriliyor. Televizyon dünyası da bu ödülleri bekliyor.
Bu seneki ödül töreni çok görkemliydi. Neredeyse bütün Hollywood yıldızları oradaydı; bir masada Angeline Jolie-Brad Pitt çifti, diğer masada George Clooney, başkasında Leanorda di Caprio, Meryl Streep, Madonna, Kate Winslet, Morgan Freeman, Dustin Hoffman, Colin Firth, Antonia Banderas, Salma Hayek. Yani aklınıza kim geldiyse hepsi orada.

ALTIN KÜRE'DE BİR TÜRK

Ve onların arasında bir Türk oyuncu; Meltem Cumbul. Bence sahneye çıkmasa bile orada olması çok önemli. Ki geçtiğimiz yıl konuk olarak oradaydı. Ve bundan çok az kişinin haberi oldu. Bir başkası olsaydı, kanal kanal dolaşıp, "Ben oradaydım, şunu yaptım, bunu yaptım" derdi. Belki çıktığı programlarda, sorulduğu zaman söylemiştir ama bununla prim yapmaya kalkışmadı.
Bu sene sahneye de çıktı. Aslına bakarsanız sahneye çıkan herkes bir ödül verdi veya aday olan bir filmin tanıtımını yaptı. Meltem ise, "Ben Meltem Cumbul" dedi, Türkçe olarak, "Hoş geldiniz" dedi, sonra akıcı İngilizcesiyle "Ben bu töreni izleyerek büyüdüm" dedi, "Yurtta sulh cihanda sulh" diyerek konuşmasını tamamladı. Çok güzel ve bir konuşma yaptı kısacası.

BÜYÜK BAŞARI

Kendisine verilen o iki dakikalık sürede hem Türkiye'yi tanıttı, bir Türk kadınını temsil etti hem Türkçeyi dinletti hem Atatürk'ün meşhur sözünü tekrarladı.
Çok da güzeldi, çok da hoştu. Kim bilir nasıl heyecanlıydı ama bunu kimseye belli etmedi, akıcı İngilizcesiyle gayet güzel konuştu.
Daha ne olsun? Ama biliyorsunuz biz de eleştirmek en kolay iştir. Kendimizin yapamadığını yapan birisinin üzerine çullanmayı biliriz. Çünkü onların başarısı bir bakıma bizim başarısızlığımız demektir. Biz yapamadıysak başkası da yapamasın istediğimiz için övmek yerine yereriz. Bence Meltem bunların hiçbirine aldırmıyordur ama yine de olumsuz tüm eleştirilere kulaklarını tıkamalı ve her zaman yaptığı gibi kendini işine adamalı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA