• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Gençlerden özür diliyorum!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2013, 00:00
Biz sanıyorduk ki onlar apolitik. Ülkelerinde ve dünyada olan bitenle ilgilenmiyorlar. Çevrelerine karşı duyarsızlar. Okumuyorlar, bütün günlerini bilgisayar başında geçiriyor, Türkçe'yi doğru kullanmıyorlar, tarihimizi, geçmişimizi, gelenek ve göreneklerimizi bilmiyor, en basit atasözleri veya günlük konuşma diline yabancılar. Sadece kendilerini önemsiyor, her şey kendi etraflarında dönsün istiyorlar. Çok şımarıklar, her istediklerini elde etmek istiyor ve en ufak bir eleştiriye tahammül edemiyor ve sıkıştıkları anda kaçıp gidiyorlar.
Bunun gibi pek çok eleştiride bulunduk onlara.
Bugün kendi adıma onlardan özür diliyorum.
Beni acayip şaşırttılar. Ezber bozdular. "Biz bambaşka bir kuşağız, biz size benzemeyiz, biz boyun eğmeyiz, biz aklımıza yatmayanı kabul etmeyiz, küçümsenmeyi, hor görülmeyi kabul etmeyiz, baş kaldırırız, gerekirse isyan ederiz" dediler. Ve ben bugün onlarla gerçekten gurur duyuyorum.

FARKLI BİR KUŞAK

Böyle yanılmaya can kurban.
Düne kadar umutsuzdum. Gelecekten endişe ediyordum. Ülkem adına karamsardım, endişeliydim. Ama şimdi umudum var. Gençlerin bizim yapamadıklarımızı yapacaklarını, bizim araladığımız kapıları sonuna kadar açacaklarını düşünüyorum.
Evet, çok başkalar. Çok şımarıklar, çok benmerkezciler ama çok akıllılar. Çünkü onlar bizim gibi otoriter bir baskıyla büyümediler.
Anne babaları onları özgür yetiştirdi. Her istedikleri yerine getirildi. Kendi çocukluklarında yaşadıkları baskıyı, sıkıntıları, yoklukları çocuklarına yaşamak istemeyen anne babalara sahipler. Sorduklara her soruya yanıt buldular, yanıtları mantıklı buluncaya kadar sormaya devam ettiler.
Benim eleştirilerim, her isteğini elde etmeye alışmış bu kuşağın anne-babaya çok bağılı olması ve kendi başlarına kaldıkları zaman her istediklerinin olmayacağını gördükleri zaman hayal kırıklığına uğrayarak, hayatla mücadele edemeyeceklerini düşünmemdi.

UMUDUMUZ ONLAR

Hala bu konuda endişelerim var ama onlar bu konularda da kendilerince çözümleri olduklarını gösterdiler.
En azından kişiliklerine saldırılmasına, onurlarının kırılmasına izin vermeyeceklerini gösterdiler. Otoriteye boyun eğmeyeceklerini gösterdiler. Anne-babalarından gördükleri gibi herkesten mantıklı açıklamalar bekliyorlar. Ülkeyi yönetenlerden de. Ve kendileriyle ilgili alınan kararlarda söz sahibi olmak istiyorlar. "Biz de varız" diyorlar, "bizi yok sayamazsınız," bundan daha güzel ne olabilir. Hepimizin arzusu bu değil mi? Bizler de bunun için mücadele etmedik mi? Bizler, bizden önceki gençlerin açtığı yollardan geçtik, onların yapamadıklarını yaptık, bu gençler de bizim yapamayacaklarımızı yapacaklar.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA