• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Öyle sevdim ki seni

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.07.2013, 00:00
Yeni sezonda izleyeceğimiz filmlerden birinin çekimleri geçtiğimiz aylarda bitti. Stüdyo aşamaları tamamlandı. Tanıtım, festivallere katılım, yani işin harcanılan parayı kazanma ve kara geçme çalışmaları sürdürülüyor.
Kolay değil bir film yapmak. Sözünü ettiğim filmin yapımcısı Nurdan Tümbek Tekeoğlu'nu dinleyince daha da iyi anladım. Önce filmden söz edeyim. Filmin adı "Öyle Sevdim ki Seni".
Adından da anlaşıldığı gibi bir aşk filmi, kırık bir aşk filmi yani, üçlü bir aşk var ortada. Aynı zamanda göç var, parçalanan aileler var, yaşanan dramlar var. 1906 yılında taş ustası olarak Santa'dan Yalta'ya giden Mustafa Usta'nın torunu Olga, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır Kapısı açılınca Trabzon'a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal'in karşısına çıkar.

KARADENİZ KADINI
Filmin senaryosu yönetmen Orhan Tekeoğlu'na ait. Karadeniz kadının anlatan "İfakat" adlı belgeseliyle tanıdığımız Orhan Tekeoğlu, 25 yıl ekonomi gazeteciliği yapmış bir arkadaşımız. Belgesel için gazeteden ayrılıyor; "Orada benim bir derdim vardı. Karadeniz'in yüksek dağlarında yaşayan kadınların doğaya karşı verdiği mücadele. Bölgedeki yaşam koşullarını hiçbir ön yargı olmadan gözler önüne serdik." Karadenizli olan Tekeoğlu, çok iyi bildiği yöreyi ve kadınlarını anlattı bu belgeselde. Bu yüzden beğenildi, katıldığı bütün festivallerden ödülle döndü.
"Ardından ikinci derdim beni rahatsız etmeye başladı. Bu da 90'larda Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra oraya gelen kadınların, bölgede yaşadıkları sosyal travma. Bir anda sokaklar, caddeler Rus kadınları ile doluyor. Yeni ve kırık aşklar doğuyor" diyerek anlatıyor ilk uzun metrajlı filmine başlama hikayesini.

AŞK OLMADAN OLMAZ
Sonbaharda izleyeceğimiz filmin başrollerini Angelina Jolie'nin Bosna'da çektiği 'Kan ve Bal' filminde oynayan, Veda dizisinden de tanıdığımız Alma Terzic ile "Canım Ailem" dizisiyle sevdiğimiz ve en son Dila Hanım'da oynayan Oktay Gürsoy üstleniyor. Rus oyuncu Alina Golovlyova'nın da rol aldığı filmde yılların usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman gibi oyuncular görev alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini de yılların deneyimli ismi Ercan Yılmaz üstleniyor. Filmin Avşar kökenli yürütücü yapımcısı Taylan Demir, sanat yönetmeni ise Erdem Özçelik.
Gelelim bu filmin ortaya çıkma hikayesine. Başta da söylediğim gibi hiç kolay değil film yapmak. Cebinizde en az 500 bin liranızın olması gerekiyor. Ayrıca sponsorlar, destekçiler bulmak, çeşitli kurumlardan yardım almanız da gerekir. Bütün bunlar aylar, yıllar süren görüşmeler, koşuşturmalar demek. Bütün bu çabalar ortaya güzel bir şeyin çıkması için yapılır, bir hayalin, çok istenilen bir şeyin gerçekleşmesi için yapılır. Bir düşün gerçeğe dönüşmesini sağlayan en önemli unsur da aşktır. Aşk olmadan hiçbir kadın, onca işinin arasında yapımcılığa soyunmaz. Sevmeden bu iş yapılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA