• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Hoş geldin yeni yıl

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2014, 00:00
Yeni yılı üç gece üst üste kutladım bu yıl. Önce üç kardeş ve arkadaşlarla Bağdat Caddesi'nde bir restoranda buluştuk. Yedik, içtik, güldük, eğlendik. Ertesi akşam kız arkadaşlarla bir arkadaşın evinde kadeh kaldırdık. Eski yılı geride bırakırken de abla evinde bir araya geldik. Her üç gecede de sohbet dönüp dolaşıp memleket gündemine geldi. Uzun zamandır ilk kez bu kadar siyaset konuşulduğuna şahit oluyorum. Kadın-erkek-genç-yaşlı-ev kadını-işkadını hiç fark etmiyor herkes gündemle yakından ilgili ve gelişmeleri an ve an takip ediyor. Kimi umutlu, kimi karamsar, kimi endişeli, kimi heyecanlı. Ama herkesin ortak dileği 2014'ün Türkiye için huzur ve barış getirmesi. Birlik ve beraberlik.
Evde olunca televizyon seyredildi doğal olarak. Elimizde rumut bütün kanalları dolaştık.
Neyi beğendik derseniz: Bülent Ersoy Şov. Evde Türk sanat müziği sevenler çok olunca ister istemez bu kanalda daha çok kaldık. Orhan Gencebay ağırlıklı şarkılar, Bülent Ersoy'un makyajı ve takıları, Sibel Can'ın (terzisinin azizliğine uğramasına rağmen)dansı da etkili oldu Show'u seyretmemizde.
Göğüsleri pide gibi bastıran elbiseler hiç hoş bir görüntü vermiyor. Elbisede bir göğüs kıvrımı olmalı. Hadi terziler neyse menejerler ne güne duruyor veya yönetmenler?

YILBAŞI PROGRAMLARI
TRT'de çok kalmadık. Reklam aralarında zaplarken Mustafa Ceceli ve Zara'nın olduğu eğlenceye şöyle bir bakıp geçtik. Kanal D'de hiç durmadık. Cem Yılmaz'ın gişesi ortada ama yılbaşı gecesi için uygun bir seçim değildi bence. Esprileri kaçırmamak için dinlemek lazım ama böyle gecelerde her kafadan bir ses çıkıyor ve insanlar müzik dinlemek istiyor. "Arkadaşım Hoşgeldin"e ise hiç denk gelemedik.
Atv'de bir ara "Kim Milyoner Olmak İster"e takıldık. Ünlü isimler için ilk sorularda biraz torpil yapılmıştı ama onları yarışırken seyretmek keyifliydi. "Büyük Risk" te öyle.
Dizilerden ne "Seksenler"e bakabildik ne "Doksanlar"a ne de "Çocuklar Duymasın"a. Baktık bakmasına da çok uzun kalmadık. Dedim ya bizim evdeki hava müzik dinlemeye uygundu. Dolayısıyla, "O Ses Türkiye"nin seslerinin seslendirdiği şarkıları dinledik. Hadi biz neyse ama annem 80 yaşındaki annem hiç memnun kalmadı yılbaşı programlarından. "Nerde eski eğlence programları?" dedi durdu.

KEDİ VE KUŞ
Ve artık 2014 yılındayız. Bu yazıyı yeni yılın ilk gününde yazıyorum. İstanbul'da puslu bir hava var. Gecenin mahmurluğu da. Yatıp uyumak istiyor insan ama yapacak çok iş var! Yazımı yazdıktan sonra Şile'deki köpeklere mama götürmem lazım. Kışın her hafta gidemediğimiz için habire kuru mamaya talim ediyorlar o da hemencecik bitiveriyor. Sokaktaki hayvanları da unutmamak lazım. Dün geceden arta kalanları kedi-köpek ve kuşlarla paylaşmalı. Kuş ve kedi dedim de kedi ile kuşun oyun arkadaşlığını izlemediyseniz izleyin derim. Üstelik bizden bir video.
Eskişehir'de çekilmiş. Ben ekranlarda izledim. Youtube'de vardır mutlaka.
Kedi altı aylık yani henüz küçük. Kendisiyle oynamak isteyen kuşa bir şey demiyor. Büyüdüğünde içgüdüsel bir hareket yaparak istemeden kuşun canını yakar veya öldürür mü bilemiyorum ama hayvanlar bazen bize olmayacak iki canlının bile uzlaşabileceğini gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA