• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

O bir hayvan sever

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2014, 00:00
Leyla bu, sözde değil özde hayvansever. Arabasıyla giderken yolda yavru veya hasta veya yaralı bir kedi-köpek gördüğünde "ah yazık vah vah" deyip yoluna devam edenlerden değil -ben öyleyim!- hemen arabasını durdurup yardımına koşanlardan. Gerekirse arabasının arkasına koyup veterinere götürenlerden.
Kaç hayvan hayatını Leyla'ya borçlu bu yüzden sayamadım. Biri Gina mesela. 9 yıldır bizimle beraber. Karakiraz köyündeki ortak evimizin bahçesinde yaşıyor.
Leyla, çocukları Aliye, Mehmet ve köpekleri Maksi ile Karakiraz'a giderken, Reşadiye'de orman kenarında rastlıyor Gina'ya.
Çok küçük, çok da zayıf, yol kenarında dolanıp yiyecek bir şeyler arıyor. Tam virajda gördüğü için duramıyor ama aklı onun yardım, yemek ve sevgi isteyen bakışlarında kalıyor.
Tabii çocuklarının da. Duramadığı için de kendine kızıyor ama orada söz veriyorlar birbirlerine. Dönerken aynı yerde yavaşlayacaklar ve görürlerse durup, ona yemek verecekler.

ŞANSLI KÖPEK GİNA
Sözlerinde duruyorlar. Yavruyu gördükleri yerde yavaşlayarak hep birden gözleriyle tarıyorlar orman kenarını. Araba sesini duyan köpekcik de hemen saklandığı yerden çıkıp kendini gösteriyor.
Tek başına dolaşan yavru köpeğin hali hepsine çok dokunuyor. Leyla bu kez de şu sözü veriyor çocuklara; "Haftaya gelirken yine karşılaşırsak arabaya alır, Karakiraz'a götürürüz. Ve artık o bizim köpeğimiz olur."
Ertesi hafta sonu yola çıkarken hazırlıklar tamam. Yanlarına yiyecek, tasma ve en uyuz ilacı da olmak üzere gerekli ilaçları da alıyorlar.
Aynı yere gelince yavaşlıyorlar ama yavru köpek görünürlerde yok! Durduruyor arabayı Leyla. İniyor arabadan, sesleniyor, etrafa bakınıyor ama ne gelen var ne giden. Tam araya binip gitmek üzerelerken bizimki görünüyor bir çalının dibinden. Tanıyor tabii hemen kendisine yemek veren bu sevimli aileyi. Kuyruğunu sallaya sallaya yanlarına gidiyor. Önüne bir kap mama koyuyorlar, bu arada Leyla boynuna bir tasma takıyor ve alıp Karakiraz'a getiriyor. Ve işte 9 yıldır bizim köpeğimiz.

UZO DA ARAMIZDA

Şimdi aramıza bir de Uzo katıldı. Uzo'ya da twiter'de rastlıyor Leyla. Hayvan Koruma derneği tarafından paylaşılan twitte bacağı kırık ve göğsünde derin bir yarası olan köpek bizimkini çok etkiliyor. Hemen iletişime geçiyor ve yaralı köpeğin Tekirdağ'da olduğunu öğreniyor. Ona rastlayan da yine ormandaki başıboş köpeklere yardım elini uzatan hayvanseverler. Leyla köpeğe bakacağını söyleyince operasyon başlıyor. Aylin ve Baran'ın çabalarıyla köpek İstanbul'a getiriliyor, Bakırköy'de bir veterinerde ameliyat oluyor, yaralarına dikiş atılıyor. Bütün bu işlemler twitter ve facebook'daki paylaşımları takip eden hayvenseverlerin topladığı paralarla hallediliyor. Yaklaşık üç hafta süren bu işlemlerden sonra Uzo adını verdiğimiz köpek geçtiğimiz Cumartesi yeni evi ve arkadaşlarıyla tanıştı. Henüz tam iyileşmiş sayılmaz. Yürürken ayağı aksıyor ve yaraları kapanmış değil ama çabuk iyileşiyor. O yüzden Gina ve lider köpek Dolar henüz mesafeliler misafire karşı. Köpekler arasındaki hiyeraşi çok önemli. Gina geldiğinde o zamanki lider köpek Prens'e biat etmişti. Şimdi Uzo'nun da Dolar ve Gina'nın liderliğini kabullenmesi gerek. Bu işi bekçimiz Apo'ya bırakıp Karakiraz'dan ayrıldık.
Bakalım sırada hangi köpek var Leyla sayesinde hayatı kurtulacak?



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA