• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Acar tazı çullu da belli olur çulsuz da... YUNUS KARAKAYA

Acar tazı çullu da belli olur çulsuz da...

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2015, 00:00
Başarılı ve değerli kişiler, kılık kıyafetleri nasıl olursa olsun kendilerini her ortamda belli ederler. Kılık kıyafetleriyle değil yaptıkları işlerle ve becerileriyle kendilerini gösterirler. Son dönemlerde İzmir'in marka değerinin artmasına büyük katkı sağlayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak işte böyle birisi. Sayın Mesut Sancak, Folkart Gallery'in Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Hüsamettin Koçan, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Kemal Tufan ve Çerkes Karadağ ile bir araya geldiğimizde yeni ve güzel projelerden bahsedildi.

Sanatın 'en yüksek' hali
Türkiye'nin en büyük sanat galerisi, İzmir'in yeni simgesi haline gelen 'Folkart Towers'ta açılacak. Folkart Towers B Kulesi'nin 18. katında açılacak, 800 metrekare büyüklüğündeki 'Folkart Gallery', alanı bakımından Türkiye'nin en büyük, 80 metrelik irtifası ile de Avrupa'nın en yüksekteki sanat galerisi olma unvanına sahip olacak.
Folkart Gallery'nin, İzmirlilerin yeni buluşma noktası olacağını dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de sanatın standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Sancak, "İzmir'de kurulan, varlığını İzmir'e borçlu olan bir kuruluş olarak biz İzmir'in her alanında bulunmayı kendimize görev edindik. İzmir'de uluslararası standartta bir sanat galerisi kurma fikri üzerine uzun süredir çalışıyorduk. Folkart Gallery ile bu amacımıza ulaşmış olacağız. Sanat galerimizin İzmir'de sanat bilincinin gelişmesi, her türlü sanata olan ilginin yaygınlaşması konusunda büyük görev üstleneceğine inanıyoruz. İzmir her şeyin en iyisine layık" diye konuştu.

Türkmenler için İzmir'den destek çağrısı


Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen ve 41 sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı toplantıda Irak Türkmenlerinin son dönemde yaşadığı sorunlara ve uygulanan politikalara dikkat çekildi. Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Kenan Doğan, Türkiye'de birçok insan tarafından yeterince bilinmeyen Türkmen sorununun bölgenin can alıcı konuları arasında yer aldığını söyledi. Türkmenlerin meşru haklarını kazanmalarının engellenmesi için gerek Arap, gerekse yerel Kürt hükümeti kontrolleri altındaki bölgelerde değişik oyunlara başvurulduğunu kaydeden Doğan, Türkmenlerin birliklerinin bozulmaya ve asimile edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Kaya, Ankara için yola çıktı


AK Parti İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mahmut Atilla Kaya genel seçim öncesi çalışmalara başladı. Genel Başkan Yardımcıları, MKYK Üyeleri ve Milletvekillerini ziyaret eden Mahmut Atilla Kaya'nın 1. Bölgeden Milletvekili olabilmek için aday adayı olması bekleniyor. AK Parti İzmir İl Teşkilatında uzun yıllar boyunca çeşitli kademelerde çalışan, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı olan; AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı; AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüten Mahmut Atilla Kaya, son yerel seçimlerde AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak seçim kampanyasının başında yer alan isim olmuştu. Kaya geçtiğimiz günlerde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Eski İl Başkan Yardımcısı olan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile birlikte Ankara turuna çıktı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA