• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adam adamdan korkmaz, hatır sayar YUNUS KARAKAYA

Adam adamdan korkmaz, hatır sayar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.03.2015, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sinirleri yine gerilmiş anlaşılan. Ne zaman bir seçim atmosferine girilse Aziz Bey'in nedense sinir katsayısı yükseliyor. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile yaşadığı tartışma biliyorsunuz Türkiye gündemine oturdu. Buna benzer bir olay da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde İzmir'e geldiğinde yaşandı. Aziz Bey, önce Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile tartıştı, ardından da CHP İl Başkanı Bedri Serter'e kızdığını hepiniz medyadan öğrendiniz.

ALLAHIN SELAMINI ALMAK ZOR MU GELDİ?
Aziz Bey'in sinirinden ve gerginliğinden ben de payıma düşeni aldım. Yenigün Gazetesi'nin 10. kuruluş yıldönümünün kutlandığı gün, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'u görünce selam verip hal hatır sormak için yanlarına gittim. Bu sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da aynı yerde olunca saygımı göstererek kendisine bir selam vermek istedim. Ama Aziz Bey, selamımı almadığı gibi kendisine uzattığım eli de derhal geri çekmemi istedi. Kendisine sadece, "Başkanım ben size saygımı gösterdim, yazdıklarımda bir yanlışlık varsa gönderin açıklamanızı yazayım ki daha önce gönderdiğiniz açıklamayı köşemde aynen yayınladım" dedim. Ama o Allah'ın bir selamını bile almayarak hızla uzaklaştı. Aziz Bey'in şunu unutmaması gerekir: Bir kimse kendisine yapılan kabalık, kötülük karşısında sert tepki göstermiyor ve benzer bir şekilde karşılık vermiyorsa, bu korktuğundan değildir; saygısındandır, hatırşinaslığındandır, duygularına egemen olduğundandır.
Ey Aziz Başkan,
Temkinli, ağırbaşlı, ölçülü ol ve dengeli hareket et ki itibar göresin; sevilip sayılasın. Çünkü hafif, çabuk kızıp taşkınlık gösteren, aceleci kimseler toplumda pek sevilip yer edinemezler.

Aday adaylığı yarışı renkli geçiyor


Gerek Ak Parti'de gerekse CHP'de aday adaylığı yarışı oldukça renkli geçiyor. Bu renkli isimlerden biri de İzmirlilerin yakından tanığı Fatih Filiz. Uzun yıllardır optik sektörünün içinde olan, sosyal projelerin içinde yer alarak da dikkatleri üzerine çeken Filiz, kendisini seçen yol arkadaşlarına her zaman, her yerde ve her konuda geri dönüş yapacağına ıslak imzalı söz vermeyi ihmal etmedi.

MHP'DE BAŞVURULAR BAŞLIYOR
7 Haziran 2015 seçimleri için MHP'de aday adaylığı başvuruları bugün başlıyor. Saat 09.00'da başlayacak olan aday adaylığı başvuruları için son müracaat ise 18 Mart 2015 saat 17.00. Bu arada MHP'den aday adaylığını ilk açıklayan isim Coşkun Işık ve Selahattin Şahin oldu. Adil Özyiğit, Murat Taşer, Hüsmen Kırkpınar, Hakan Ürün, Serdar Mersin gibi isimlerin milletvekilliği aday adaylığı için müracaat etmesi beklenirken, mevcut İzmir Milletvekilleri Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Oktay Vural'ın 7 Haziran seçimlerinde başka bir bölgeye kaydırılması bekleniyor. Vural ve Tanrıkulu'nun yerine Tuğrul Türkeş ve Meral Akşener'in İzmir'den aday olarak gösterileceği öne sürüldü.

Genç, kadın futbolcuları unutmadı


Daha önceki yazılarımda Esemspor kadın futbolcuların yaşadığı sorunları sizlerle paylaşmıştım. Ak Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Rahmi Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bayan futbolcuları ziyaret ederek onlara karanfil verdi. Kadınların toplumun yön göstericisi ve rol modeli olduğunu söyleyen Genç, "BESEMSPOR, kendi imkanlarıyla çıktığı yolda önemli bir görev üstleniyor. Bizlere düşen de onlara güven aşılayıp, destek vermek" şeklinde konuştu. Genç, Besemsporlu futbolculara destek olma sözü verdi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI