• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Binali Yıldırım Başbakan Yardımcısı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.06.2011, 00:00
Ankara gündeminde henüz aşılamayan yemin krizinin dışında en çok tartışılan konu yeni kabine. Başbakan Erdoğan'ın 'ustalık dönemi' kabinesinde yer alacak isimler yavaş yavaş netleşiyor. Cumhurbaşkanı Gül'den hükümeti kurma görevini alan Erdoğan'ın kendisiyle birlikte 25 kişiden oluşacak yeni kabinede, en az 10 bakanla yolları ayıracağı bilgisi kulisleri hareketlendirdi. Kabinede bölgesel dengeleri de gözetecek olan Erdoğan'ın, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oylarının yükseldiği sahildeki illerden 4 ismi bakan yapması bekleniyor. Bu isimler içinde yeri en garanti olanı Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım. İzmir'den parlamentoya giren Yıldırım'ın kabinede başbakan yardımcısı olarak görev yapmasını kesin gözüyle bakılıyor. Kamuoyunda 'çılgın projeler' olarak adlandırılan dev yatırımlar, Yıldırım'ın başında olacağı başbakan yardımcılığı tarafından koordine edilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ege'den kabineye girmesi muhtemel isimler olarak gösteriliyor.

Kritik gün
Yeni kabinede yer alacak isimler için bugün yapılacak grup toplantısında alınacak kararlar büyük önem taşıyor. AK Parti'nin Meclis başkanı adayı büyük ihtimalle Cemil Çicek olacak. Partinin 5 grup başkan vekilinden en az üçünün değişmesi bekleniyor. Bu 3 ismin ise kabineye gireceği yorumları yapılıyor. Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli ve Suat Kılıç dışında partide görev yapan Fatma Şahin, Ömer Çelik, Haluk İpek gibi isimler de kabine şansı yüksek adaylar olarak kabul ediliyor.

Arınç hükümette
Kulislerde adı Meclis Başkanlığı için geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yeni kabinede görevine devam edeceği, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Recep Akdağ'ın da koltuklarını koruyacağı yorumları yapılıyor. Ergün'ün İçişleri Bakanlığına kaydırılması da gündemde. Kulislerde kabine dışında kalması muhtemel bakanlar arasında Mehdi Eker, Vecdi Gönül, Faruk Çelik, Ömer Dinçer, Nimet Çubukçu, Mehmet Şimşek, Zafer Çağlayan ve Veysel Eroğlu'nun adları geçiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA