• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

CHP'nin en uzun gecesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2012, 00:00
CHP'den 60 kişilik Parti Meclisi'ne (PM) girecek isimlerin kim olacağı sorusuna bu yazının yazıldığı dün 19.30 itibariyle net bir cevap verebilen yok.
Kesin olan tek bir şey var o da Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm CHP'lilerin rüyalarını süsleyen listeye son şeklini bugün sabah saat 09.30 itibariyle vereceği.
Bu nedenle PM görevi bekleyen vekiller ve oy kullanacak delegeler için dün gece çok uzun oldu.
Kulislerde PM'ye İzmir'den gireceği tahmin edilen isimler yaklaşık bir haftardır yazılıp çizilenlerden farklı değil.
60 kişilik PM'de İzmir'e 4 kontenjan ayrıldığı, Aziz Kocaoğlu'nun 5. bir isim için bastırdığı konuşuluyor.
Kocaoğlu'nun bastırdığı ismin ise Ege Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Prof. Doktor Gülgün Tosun olduğu sızan bilgiler arasında.
Alaatin Yüksel, Erdal Aksünger, Birgül Ayman Güler ve Hülya Güven, PM için en şanslı isimler olarak gösteriliyor.
Mehmet Ali Susam ve Rahmi Aşkın Türeli'nin ise 90 kişiden oluşması beklenen anahtar listeye girebileceği yorumları yapılıyor.
Kurultay salonunda görüştüğüm vekillerden Erdal Aksünger ve Birgül Ayman Güler'i son derece rahat ve kendilerinden emin gördüm.
Hatta Aksünger'i daha liste ortada yokken tebrik eden hatırı sayılır bir delege grubunun olduğunu da bir dipnot olarak aktaralım.
Kurultayın en hareketli ve delegeden en çok ilgi gören ismi şühpesiz Adnan Keskin.
Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı için en kuvvetli aday olarak gösterilen Keskin'in bu kadar ön plana çıkmasından rahatsız olanlar da var elbette.
Dün Keskin'in ekibi ile CHP Ankara il örgütünden bir grup kurultay salonunun koridorlarında tekme tokat birbirlerine girdi. Neyse ki sebebini kimsenin anlayamadığı kavga fazla büyümeden bastırıldı.
Dünkü yazımızda bu kurultayın aynı zamanda parti içinde birbirlerine rakip olan bazı grupların güç mücadelesine sahne olacağını ifade etmiştik.
Kulislerdeki son rivayetlere göre Orta Anadolu illeri ağırlıkta olmak üzere Aydın'ın da aralarında olduğu 16 ilin delegeleri, Erdoğan Toprak, Nihat Matkap ve Sezgin Tanrıkulu'nu PM listesinde çizecek. Bu operasyonu bizzat Gürsel Tekin'in koordine ettiği belirtiliyor.
Yine kulislere göre Gürsel Tekin yeni MYK'da yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilecek. Gökhan Günaydın ise genel sekreterliğe kaydırılacak.
Kılıçdaroğlu'nun merakla beklenen PM listesinde 3 vazgeçilmezi olarak Sencer Ayata, Sezgin Tanrıkulu ve Faruk Loğoğlu isimlerini işaret edeceği, yakın çevresine "bu isimlere teknik olarak çok inhtiyacım var" dediği öğrenildi.
CHP liderinin bu 3 isim dışındaki mevcut MYK üyelerinin tamamını PM'ye alacağı ancak büyük çoğunluğuna yeni MYK'da yer vermeyeceği gelen bilgiler arasında.
Öte yandan Murat Haluk Öncel'in ise YDK'ya yenden seçilmesi bekleniyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA