• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni bir şeyler söyleme zamanı ZEKERİYA MUTLU

Yeni bir şeyler söyleme zamanı

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2014, 00:00
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 18 Mayıs'ta 24. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirmiştir.
Saygın davetlilerin ve esnaf teşkilatının değerli üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuz, İzmir'e yakışır şekilde nezih bir ortamda geçmiştir.
Bu vesileyle son derece güzel bir atmosfer içinde yapılan genel kurulumuza emeği geçenlere ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran davetlilerimize bir kez daha teşekkürlerini sunmak istiyorum.
Genel kurulun ardından İzmir esnaf teşkilatının önünde yeni bir dönem açılmıştır. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yeni dönemde de teşkilatına doğru rehberlikler edecek, aklı, bilimi ve bilgiyi temel alacak çalışmalarını sürdürecektir. Bu çalışmaları da teşkilatını kucaklayarak, odalarıyla omuz omuza gerçekleştirecektir.

ÇAĞIN GEREKLERİ
İnsanlığın sanayi toplumundan bilgi çağına geçmesiyle birlikte, eğitime, insana ve bilime gereken önemi veren, yeterli kaynak ayıran ülkelerin modernleşmede ön plana çıktığını ve bilgiyi üretip satarak zenginleştiğini görmekteyiz.
İçinde yaşadığımız çağda artık bilgi toplumu, küreselleşme, piyasa ekonomisi, rekabet, inovasyon gibi kavramlar, günlük yaşamda önemli yer tutmakta ve ekonominin gidişatını da yönlendirmektedir.
Türkiye, maalesef bilgi toplumu olma yolunda gecikme yaşamış, bunun neticesinde küresel rekabette geride kalınmıştır.
Doğal olarak bu durumun ülkedeki her kesime olumsuz yansımaları olmuştur.
Ne var ki emeği ve sınırlı sermayesi ile faaliyet gösteren esnaf sanatkarlar, bu sürecin en çok kaybedeni olmuştur.
Kuşkusuz gelinen noktada esnaf sanatkarlarımızın da eksiklikleri olmuştur. Ancak üyelerimiz bu eksikliklerin bedelini ödemiş ve yeterli tecrübe edinmişlerdir.

ZENGİN POTANSİYEL
Gün artık yeni bir şeyler söylemenin günüdür. Hatta onun ötesinde yeni ve çok şeyler yapılmasını gerektirmektedir.
Türkiye, sahip olduğu zengin potansiyellerin doğru stratejilerle hayata geçirilmesi suretiyle, çok daha iyi noktalara taşınabilecek, bilgi çağının, küresel rekabetin parlayan yıldızı olabilecek konumdadır.
Esnaf sanatkar teşkilatımız her zaman olduğu gibi, daha gelişmiş, insanları daha mutlu bir Türkiye'yi, iş ve yaşam atmosferi daha nitelikli bir İzmir'i hedeflemekte ve arzulamaktadır.
Dolayısıyla bu düşüncelere sahip olan ve kendi potansiyelini değerlendirerek ekonomiye katkı veren esnaf sanatkarlarımızın korunması ve yaşatılması, gelişen çağda daha fazla önem kazanmaktadır.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu doğrultuda merkezi ve yerel yönetimlerle olan iyi diyaloglarını ve çalışmalarını sürdürecek, üyelerinin önünü açan faaliyetlere önem verecek ve esnaf sanatkarların gelişen çağda rekabet gücünü artırabilmeleri için gereken adımların atılmasına öncülük edecektir.
Çünkü İzmir Birliği yüzünü çağdaş dünyaya çevirmiştir,
Çünkü İzmir Birliği çalışmalarında bilgiyi, aklı ve bilimi temel almaktadır,
Çünkü İzmir Birliği eğitimi, özellikle de mesleki eğitimi ülke kalkınmasının anahtarı olarak görmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA