• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Meslek ödülleri

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.05.2016, 00:00
16 yıl önce kurucu üyeleri arasında olduğum Göksu Rotary Kulübü ile Rotary Kulüpleri'nin her yıl verdiği meslek ödülleri konusunda bir gelenek başlatmış uzun yıllar, meslekte 40 yılını dolduran sanatçılara ödüller vermiştik.
Pop müzik, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, opera, caz müziği yorumcuları, Türk sanat müziği bestecileri, sinema ve tiyatro sanatçıları arasından onlarca sanatçı bu meslek ödüllerinin sahipleri oldular Göksu Rotary bu yıl yepyeni bir konsept tasarladı.
Sanatçı anne babaların kendileri gibi sanatçı olan çocuklarını birlikte ödüllendirmeye karar verdi. Ve hafta içinde çok güzel bir organizasyonla bu sanatçıları bir araya getirdi. Ben de, ilk yıldan itibaren üstlendiğim sunuculuk görevimi bu yıl bir kez daha yerine getirdim.
Anne, oğul tiyatrocu Nevra Serezli ve Murat Serezli'ye verildi yeni konseptin ilk ödülü.
Nevra'nın yanında gözlerimiz üç yıl önce kaybettiğimiz Metin Serezli'yi o kadar çok aradı ki!
Baba oğul tiyatrocu Mustafa Alabora ve Memet Ali Alabora'yı birlikte görmek isterdik ama bir süredir İngiltere'de yaşayan Memet Ali babasının yanında ve aramızda olamadı 82 yaşındaki Metin Ersoy, oğlu Emir Ersoy'un piyanosu eşliğinde konukları mest etti.
Çocuklar Duymasın dizisinde Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı'nın kızlarını canlandırdığında tanıyıp sevdiğimiz Ayşecan Tatari çocuk değil, alımlı bir genç kız olarak çıktı karşımıza.
Annesi Aliye Uzunatağan yurt dışında olduğundan annesinin ödülünü de Ayşecan aldı.
Cihan Ünal Kıbrıs'taydı, Türkan Şoray'dan olan kızı Yağmur da gelememişti ama büyük kızı Irmak Ünal kendisininkiyle birlikte onların da ödüllerini aldı ve geceye damgasını vuran isimlerden biri oldu.
Hepsi de tiyatro oyuncusu Özyağcılar ailesinden anne Güzin ve kızları Zeynep geceye katılırken, baba Erdal Özyağcılar film setinde çalışıyordu.
Kocatepe ailesi de kızları İlkyaz'la birlikte ödüllendirildi. Kızımla birlikte ödül almak çok farklı bir duygu yaşattı bana.
Finalde sahnede 91 yaşında bir çınar vardı.
İlham Gencer küçük oğlu Bora Gencer'le gelmişti.
Ayten Alpman'dan olan çocukları İlhan ve Ayşe Gencer rahatsızlıkları nedeniyle geceye katılamazken İlham abi önce Bora'nın eşliğinde "Granada"adlı şarkıyı seslendirdi, sonra da piyanoya geçip gecenin tüm güzel kadınlarını etrafına toplayıp şarkılar söyledi, söyletti ve herkesi mest etti.
Gecenin en güzel anlarından biri Metin Ersoy'un sahneye gelip İlham Gencer'in elini öptüğü andı. 82'lik delikanlı Ersoy, onu ilk kez Çatı'da sahneye çıkaran, yüreklendiren 91'lik abisi İlham Gencer'e saygısını sunmak istemişti.
Bir ay önce telefonda konuştuğum Attila Özdemiroğlu geceye oğlu Sarp Özdemiroğlu ile katılmaya söz vermişti. Ödüllerini aldıktan sonra Sarp piyanoya geçecek, Attila kemanını çalacaktı. Baba oğulun müzik ziyafetini beklerken Attila'yı başka bir boyuta yolcu ettik.
Başarılı sanatçılar ve geleneği sürdüren evlatları bu kadar değiller tabi ki! Leman Sam ve kızları Şevval ve Şehnaz mazeretleri nedeniyle gelemediler. Suna Yıldızoğlu ve kızı Yasemin Allen de o akşam film setlerinde çalışıyorlardı.
Mert Fırat ve kız kardeşi Nila Fırat'ı, babaları 70'lerin şarkıcısı Nihat Fırat'la bir araya getirmek de kısmet olmadı. Rutkay Aziz ve kızı Doğa Rutkay'ı, Füsun ve Sevinç Erbulak'ı, Ayşe Erbulak'la oğlu Dağhan'ı, Ferhan Şensoy- Derya Baykal'la kızları Ferhan ve Derya'yı;
Rasim Öztekin ve Enis Fosforoğlu'nu da kızlarıyla birlikte görmeyi arzulamıştık.
Denk düşmedi.
Güneşin çiçekleri renklendirmesi gibi sanat ve sanatçılar da hayata renk veriyor. Bir düşünür, "Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse, bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır" diyor.
Teşekkürler Göksu Rotary. Her yıl sanata ve sanatçılara verdiğin değer için.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA