• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

İzmir yolcuları

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.05.2016, 00:00
19 Mayıs Perşembe akşamı Urla'da 1. Tanju Okan beste yarışması var.
22 Mayıs 1996'da kaybettiğimiz Tanju Okan çok sevdiği Urla'da yatıyor ve ölümünün 20'inci yılında bir beste yarışmasıyla anılıyor Tanju Okan'ı 1966'da gazetem Yeni Asır için röportaj yaptığımda tanımıştım.
Tam 50 yıl geçmiş. Sonra da yakın arkadaş olmuştuk. Müzik kariyerinde yorumlarıyla bize çok güzel şarkılar armağan etti.
Ne yazık ki aramızdan erken ayrıldı.
Urla Belediyesi, TRT ve 9 Eylül Üniversitesi ortak bir organizasyona giriştiler ve Tanju'nun adına bir beste yarışması düzenlediler.
Ben de elimden geldiğince bu organizasyona yardımcı oldum.
70'e yakın besteci katıldı yarışmaya.
9 Eylül Üniversitesi ve TRT'nin ön jürisi 10 besteyi finale bıraktı. Şimdi 19 Mayıs akşamı o 10 beste, 10 yorumcusuyla Urla'da icra edilecek ve kazanan belli olacak.
Yarışmanın jürisinde Bülend Özveren, Ümit Tunçağ, Ali Rıza Türker, Suat Suna, Hakan Aysev, Erhan Doğan, TRT'den iki temsilci ve ben bir araya geleceğiz. Yarışmacılara Zafer Çebi Orkestrası eşlik edecek.
O akşam saat 20.00'dan itibaren de TRT Müzik canlı olarak yayınlayacak. Jürinin oyları sayılırken de 30 dakikalık bir Aysun Kocatepe konseri var.
İzmir'e gelmişken Urla'nın ve Çeşme'nin tadını çıkarmak gerek. Birkaç günlük bir tatil morallerimize iyi gelecek diye düşünüyorum. Bu araya birkaç radyo programı ve Aysun için Alsancak D&R'da bir imza günü de eklendi. Aysun Kocatepe'nin "Aşka 22 Durak" albümünün imza günü 25 Mayıs Çarşamba saat 17.00-19.00 arası.

YALILAR VE ANILAR

Güzel İzmir'imde çok güzel geçeceğine inandığım bir etkinlik daha var. Mimarı Yaşar Ürük. Bu, görsel, şiirsel ve müzikli bir gösteri. Adı: "Karataş'tan Güzelyalı'ya Yalılar ve Anılar". Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki gösteri 26 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.30'da.
Ben Alsancak'lıyım ama 3 yılım Güzelyalı'nın Köprü semtinde Özel Türk Koleji'nde geçti. Orta okulun birinci yılında yatılıydım.
Sonraki iki yıl gündüzlü olarak Alsancak'tan Köprü'ye troleybüslerle gider gelirdimBu yüzden projenin içine beni de dahil ettiler.
Etkinlikte Zafer Çebi Orkestrası eşliğinde üç bestemi seslendireceğimSahneyi paylaşacağım sanatçılar arasında bir çok arkadaşım var. Hele Maça Beşi ve solistleri Abdurrahman Alam ve Vecihi Özerdemli ile birlikte olmak beni zaman tünelinde kim bilir nerelere götürecek?
Etkinliğin mimarı dediğim Yaşar Ürük'ten de biraz söz etmek isterim. Yaşar benim 5 yaş küçüğüm. Benim popüler olduğum ve henüz İzmir'den ayrılmadığım dönemlerde o, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro okuyordu ve bir gün beni ziyarete gelmişti. Uzun uzun konuştuğumuzda ideallerinden, yapmak istediklerinden söz etmişti. Çok başarılı oldu.
Hem Devlet Tiyatroları'nın en genç yaşta yönetmenlik yapanı oldu hem de taşradan gelip merkezde oyun sahneleyeni.
Opera eğitimi de aldı. Bir çok oyuna sahne müziği yazdı. Senfonik eserler besteledi.
Çok sayıda kitap yazdı. Çok iyi bir araştırmacı. Ve yıllar sonra Yaşar Ürük'le de onun hazırladığı bir prodüksiyonda bir araya geleceğiz.
Ne hoş değil mi?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA