• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Dostlarla renkli bir hafta

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2016, 00:00

Mutlu pazarlar... Umarım hepiniz iyisinizdir güzel İzmir'imizde... Yine dopdolu geçen bir haftadan kareler size... Geçen hafta ziyareti ile beni çok mutlu eden Milano'dan gelen kadim dostum İzi ile çoğu gezmelerimizi paylaşmıştım sizinle. İnanın doyamadan Los Angeles'e geçti. LA'dan da Hawaii'ye geçecek bugün. On gecemizi İzi'nin arzusu ile 'Aba' Türk restoranında geçirdik. Aynı gece Chicago'dan çok sevdiğim Zeynep ve Erol Aras çifti geldi. Tabii ki Plaza'da çaylarımızı aldıktan sonra hep beraber yemeğe geçtik. Meğer Chicago'da da iyisi olmadığından onlar da iyi bir Türk mutfağına hasretmiş. Cumartesi canım arkadaşımı ve Giuseppe'mizi yolcu ettikten sonra Zeynep ve Erol'la buluştuk. Tabii ki Orhan Yeğen'in "Şip&Şak'ına geçtik. Paça çorbası, kokoreç, ciğer, tandır... Derken nefis bir Türk yemeği şöleni oluşturuverdik. Tam tatlılarımız gelmişti ki kapıdan Orhan Yeğen girdi. Yemek şöleni harika bir kahve sohbetiyle devam etti.

EVDE NEFİS BİR GECE

Bloomingdales, 'Magnolia' derken bizim eve geçtik. Erol kardeşimin yaş gününü kardeşim Levent'in de katılması ile hiç ummadığımız bir samimilikte, güzellikte kutladık. Kaç gündür 'ah nerede yer ayırtsak?' diye kara kara düşünürken evde nefis bir havada kutladık. 'Şip&Şak'a doyamadıklarını söyleyen Zeynep ve Erol'dan Pazar sabahı bir telefon aldım. "O kadar çok istemişiz ki daha önce beraber kahvaltı edeceğimiz iş arkadaşlarımız 'Şip&şak'ta yer ayırtmışlar. Ne sevindik, bilemezsin" diye aradılar beni hava alanından. Şimdiden özledim onları da.

ÇİN GÖSTERİ EKİBİ

Gelelim sanat etkinliklerine. Uzun zamandır anonsları yapılan Çin gösteri ekibi 'Shun Yen' nihayet David Khul Lincoln gösteri merkezinde şovlarına başladı. Geçen akşam oradaydım tabii. Çoğunu Çinlilerin oluşturduğu seyirci kitlesi ile izledik İnanılmaz bir renk güzelliği ile donatılmış sahne kostümlerinin yanı sıra erkek ve kadın dansçıların nefis dansları ve harika dijital dekorları ile harikaydı. Tek sevmediğim şey her dansın öncesinde sahneye çıkan 1 erkek ve 1 hanımın sıradaki gösteriyi izah etmesi idi. Heyecanını bölüyor şovun, bu benim animasyon gecelerinden kalan izlenimlerimden. Belki de doğrusu budur... David Khol salonunun girişindeki inanılmaz anlamlı heykelin önünde dakikalarca durup onu seyrettim. İnsan vücudunda nelerin nerelerden idare edilebileceğini ve daha çok şey ifade eden heykeli sizinle de paylaşmak istedim.

SOYADI BENZERLİĞİ

Evimin hemen karşısında olan Carnegie Hall'den her sabah geçerken bugünkü ve ileri tarihlerdeki eventleri tek tek incelerim. Sezon başından beri beklediğim bir gösteri var ki günü geldi. Ben de katıldım... Yıllardır adını çok yerde okuduğum, hatta bir kaç kez konserini dinlediğim dünya çapında kondüktör Pablo Heras Casado'nun 'Orchestra of St.Luke's' ile verdiği konserdi bu. Piyanoda (piyanoyu adeta konuşturan) Eduado Toldra ve Flamenco ses sanatçısı Marina Heredia'nın zaman zaman katıldığı muhteşem bir İspanyol klasik müzik akşamına katılmış oldum. Konser bitiminde soyadımı verdim ilgili kişilere. Pablo H. Casado hemen kabul etti beni. Soyadımızın benzerliği çok hoşuna gitmiş. Annesine de bahsedeceğini söyledi. Ulaşım kaynaklarımızı verdik ve Carnegie Hall'den ayrıldım.

HER AN YENİLİK

Broadway... Ah vazgeçemediğim Broadway... Gün yok ki yenilikler olmasın. Al Pacino'dan Bruce Willis'ten vs... gösterilerin ardından yenileri için dev hazırlıklar başladı. Çoğu bitti de faaliyete geçti bile. Geçen senenin Oscar fatihlerinden Lupita Nyong'o, komedi filmlerinin rakipsizlerinden Steve Martin... Gösterilerine başladılar bile. Geçen gün devamlı gezindiğim Broadway sokaklarından birini görüntüledim. Karşılıklı 3 ünlü tiyatro salonu yeni oyunları için ses, ışık malzemeleri, özel dekorlar, kostüm kutuları, dev araçlarla gelmiş, onlarca kişi koşturuyor. 'American Psycho', 'Hughie' ve 'shuffle along'... Bunlar nasıl yetişecek? Bir düşüncedir alıyor beni... Hepinizi renkli güzel mutlu günlerde kucaklıyorum. Bu böyle olmuyor, gelmem gerekiyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA