• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yaz bitti diye ağlayıp beni de ağlatmayın HAKAN URGANCI

Yaz bitti diye ağlayıp beni de ağlatmayın

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2017, 00:00

Hafif bir bunalımın eşiğindeyim.
Hadi hadi, siz de itiraf edin. Bu yazdan bir şey anlamadınız, değil mi? Tamam, belki bu sözü kaç yıldır her yaz mevsiminin ardından söylüyoruz.
Gömleğimizin bağrı açık, geçen yaza ağıtlar yakıyoruz. Yine de bu yazın bitmesi bana ekstradan koydu. İlk kez kendimi kandırılmış hissediyorum.
Sanki başarılı bir terapist bana hipnoz uyguladı ve 1 ay süren bir yazı 3 ay diye kakaladı! Bilmiyorum, en azından benim hissim bu.
Ancak unutulmamalı ki biz yazarların bir süper gücü var: Biz yazı yazarak duygularımızı hafifletebilen ya da istersek sizi gaza getirebilen insanlarız. Ben kendimi teselli edebilmek adına yazın bitişinin olumlu olabilecek yanlarını listeledim. Belki size de faydalı olur canlarım...
1. İş yerinde izin kullanacaklar ip gibi dizilmez. İzin istediğinde ters ters bakmazlar.
2. Yazlık beldende çocukluğundan kalma o duyguyu tekrar yakalarsın.
3. Yazın bütün gün evde başında olan çocukların okula gider. Öğlen çocuk ne yiyecek, bugün onu nasıl oyalasam, hangi kursa göndereyim derdin biter. Kafanı dinlersin.
4. Plajlarda şezlongcuyla kanka olma, her gördüğüne bahşiş sıkıştırma derdi biter.
5. Öğle yemeklerini genelde popon kuru ve ayağın kumsuz yiyebilirsin. Yaz günü gibi herkesin tombul ve/veya kıllı ayak parmaklarını yemek yerken görmek zorunda kalmazsın.
6. Bütün kış Çeşme'ye, Bodrum'a kaçan tipler yavaş yavaş para da kazanmaları gerektiğini hatırlarlar. İşlerin açılmaya başlar.
(Açılsın abi, daha o otelin taksitlerini önümüzdeki yaza kadar ödeyecez!)
7. Yazın gitmek için servet harcamak zorunda kalacağın o lüks otelde "insan" fiyatına kalma imkanın olur.
8. Şehrine turist olarak gelip 100 lira bahşiş veren İstanbullu terörü ortadan kalktığı için esnafın şımarıklığı kabul edilebilir düzeylere iner.
9. Yürüyüş mevsimi açılmıştır. Yine parklar ve bahçeler müdürü olabilirsin.
10. Deniz mevsimi yavaş yavaş sona erdiğinden artık her yerini değil güzel yerini açma imkanın doğmuştur. Ağır diyetler, ölümcül sporlar hafifler. Öğlen yemeğinde salata yerine dürüm götürme lüksü köşeden göz kırpar.
11. Evde klimasız oturabilirsin.
12. Günler hala yeterince uzun, geceler hala yeterince ılıktır.
Gece ile gündüz arasındaki ısı farkı azalmıştır. Tek kıyafetle günü çıkarabilirsin.
13. Balık bollaşır, evde mis gibi balık yersin.
14. İnsan tayfasının ağır çiftleşme mevsimi hafiflediğinden düğün mevsimi sona erer. "Bu yaşıma geldim evlenemedim. Nalan da evleniyoo" diyen genç kızımız, instagram videolarında düğün sahnesini gördüğünde sesini kısmak, gözünü kaçırmak zorunda kalmaz.
15. Yaz aşkları bittiğinden bir kendine gelir, kaç para ettiğini hatırlar, kafana göre değil, ederine göre düzenli bir ilişkiye dönersin.
16. En çok da köpeğin sevinir. Sen tatildeyken el alemin evinde ya da köpek otelinde esir olan hayvan sizi kamçı gibi kuyruk darbeleri, ıslak bir burun, neşeli boncuk gözler ve pütürlü bir dille ödüllendirir. Öz anana dönsen böyle karşılanmazsın yani...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA