• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2016, 00:00

5 ARALIK 1976

Yeni ABD yönetiminin çözümler listesinde Kıbrıs üçüncü sırada

ABD'NİN yeni Dışişleri Bakanı Cyrus Vance'ın resmen göreve başladıktan sonra ele alacağı büyük uluslararası sorunlar arasında Kıbrıs'ı üçüncü sıraya koyduğu bildirildi. Kıbrıs Rum basını haberlerine göre, birinci sırayı ABD-Sovyet ilişkileri, ikinci sırayı ise Ortadoğu alıyor. Rum gazeteleri, Vance'ın Kıbrıs için belirli görüşlere sahip olduğunu ve Türk askerlerinin adadan çekilmesini, iki toplum arasındaki sınırların yeniden ayarlanmasını ve iki tarafa kalacak toprağın nüfus oranına uygun olmasını desteklediğini öne sürüyor.

Fırtına İzmir'i altüst etti

BAYRAMIN ikinci günü başlayıp önceki gece de devam eden fırtına İzmir'de ve Ege Bölgesi'nin çeşitli yerlerinde hasara yol açtı. Hızı zaman zaman saatte 90 kilometrenin üzerine çıkan fırtınada, özellikle önceki gece şehirde ağaçlar devrildi, telefon ve elektrik telleri koptu. Bazı evlerin bacaları yıkıldı, kiremitleri uçtu. Denizde ise küçük tonajlı tekneler yakın limanlara sığınmak zorunda kaldı. Çiğli Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, Batı'dan esen şiddetli rüzgarın bugün hızını kaybedeceğini, ancak bütün bölgenin kuzeyden gelecek soğuk havanın etkisi altına gireceğini belirtti.

Maier'in tahtını sarsan adam

BATI Almanya'da Maier'in bir numaralı rakibi olan Moenchengladbach kalecisi Wolfgang Kneib'in kulübüyle hala mukavelesi yok. 20 yaşında ve 1.96 boyundaki dev yapılı gencin hikayesi de ilginç. Milli Takımın yedek, Gladbach'ın asil kalecisi Wolfang Kleff bir sakatlık geçirdi. Kendisine yedeklik eden kalecinin 1. Lig kapasitesinden uzak olması sebebiyle amatör ligde tesadüfen görülüp takıma kazandırılan Kneib, amatör lisansla harikalar yaratınca takımın ve Batı Almanya'nın en iyi kalecisi durumuna geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI