• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2016, 00:00

31 ARALIK 1976

DÜNYA

TAYLAND'DA İSYANCILAR 22 HÜKÜMET ASKERİNİ ÖLDÜRDÜ


Tayland'ın kuzey kesiminde bir hükümet birliğini pusuya düşüren Komünist isyancılar 22 askeri öldürdü. Birliğin geriye kalan dört üyesi ise yaralı olarak bulundu. Tayland'da hükümet kuvvetleriyle isyancılar arasında on yılı aşkın bir süreden beri devam etmekte olan savaşta, ilk kez hükümet kuvvetleri bir tek olayda bu çapta kayba uğruyorlar. İsyancıların kayıpları ise bilinmiyor.

İZMİR

AYLİN URGAL VE SEZEN AKSU


1976 yılında İzmir'de iki yıldız parladı: Aylin Urgal ve Sezen Aksu. Bu iki sanatçının başarılarını küçümsememek gerekir. Emin adımlarla zirveye tırmanan Aylin ve Sezen'in son plakları bugün sadece İzmir'de değil, tüm Türkiye'de tanınıyor, biliniyor. Türkiye radyolarında ve televizyonlarında sık sık plaklarını dinlediğimiz ve programlarını izlediğimiz bu iki sanatçımızın başarılarının 1977 yılında da devam etmesini Egeliler olarak diliyoruz.

SPOR

BECKENBAUER YILIN FUTBOLCUSU


Fransa'nın ünlü "France Football" dergisi tarafında 1976 yılının en iyi futbolcusuna verilmek üzere ortaya konulan "Altın Top" ödülünü Dünya Şampiyonu Bayern Münih'in kaptanı, futbol dünyasının "İmparator"u Franz Beckenbauer kazandı. 76 futbol otoritesinin oy kullandığı yarışmada Beckenbauer 91 puan topladı. Anderlecht'li Robbie Rensenbrink ikinci, Çek kaleci Viktor üçüncü olurken, dördüncülük ise Liverpool'un fırtına sağ açığı Kevin Keegan'a gitti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA