• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.12.2016, 00:00

28 ARALIK 1976

DÜNYA

FRANSA-CEZAYİR BARIŞININ MİMARI ÖLDÜRÜLDÜ


Yedi yıl süren Fransa-Cezayir savaşının sona ermesini sağlayan görüşmelerin mimarı Fransız parlamento üyesi Prens Jean de Broglie, dün sabah Paris'te sokak ortasında tabancayla vurularak öldürüldü. Polisten yapılan açıklamaya göre, kimliği saptanamayan katil, 55 yaşındaki Prens de Broglie'yi başının iki yerinden vurdu ve anında ölmesine neden oldu. Polis, katilin cinayeti işlemesinin hemen ardından kalabalığın arasına karışarak kaçtığını belirtti.

İZMİR

22 MİLYARLIK SİLAH ALIYORUZ


Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin modern silahlar, zırhlı araçlar, hücumbot, denizaltı ve muharip uçak filolarıyla güçlendirilmesi için 22 milyar 47 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bu ödeneğin 9 milyar lirası savaş gereçleri ve savaş stokları, 8.5 milyar lirası da Re-Mo programı için harcanacak. Tümgeneral Hasan Görmüş, tüm ülkelerin silahlı kuvvetlerini modern savaş araç ve gereçleriyle donattıkları bir dönemde, Türkiye'nin içinde bulunduğu jeopolitik konumun ve Kıbrıs sorunu gibi etmenlerin, ordumuzun bu akıma uymasını zorunlu hale getirdiğini savundu.

SPOR

ÖZAKALIN UNVAN MAÇI YAPACAK


Profesyonel boksörümüz Ethem Özakalın, 21 Ocak gecesi Berlin'de sıkletinin Avrupa Şampiyonu İtalyan Antelli ile unvan maçı oynayacak. Avrupa Boks Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Özakalın, profesyonel olmasından bu yana geçen 2 yıl süre içinde oynadığı tüm maçları kazandığı ve yüksek performans gösterdiği için unvan maçı yapmaya layık görüldü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA