• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.01.2017, 00:00

9 OCAK 1977

Arjantin'de gerilla avı devam ediyor

POLİS yetkililerinin açıklamasına göre, son olarak önceki gün "Montoneros" örgütüne bağlı 10 gerilla, duvarlara slogan yazarken öldürüldü.
Açıklamada, öldürülen 10 gerilladan 3'ünün kadın olduğu ve çatışma sırasında bir askerin de öldüğü belirtiliyor. Bu son olayla birlikte Arjantin'de yeni yılın ilk günlerinde öldürülen gerilla sayısı 33'e yükseldi. Arjantin'de geçen yıl da şiddet olaylarında 868'i gerilla olmak üzere en az 1.380 kişi öldürülmüştü.

Demirel Kerkük'e gidiyor

BAŞBAKAN Süleyman Demirel, taşıma ücretlerinden yılda 1 milyar 700 milyon lira gelir sağlanacak olan Türk- Irak petrol boru hattının açılış töreninde bulunmak üzere bugün uçakla Irak'a gidecek. Kuzey Irak'ta üretilen ham petrolün bir bölümünü Akdeniz'e akıtacak olan Türk-Irak petrol boru hattının birinci açılış töreni Irak'ın Kerkük şehrinde yapılacak. İkinci tören ise Adana'da düzenlenecek. Süleyman Demirel'i Irak'ta Saddam Hüseyin karşılayacak.

KSK Üçüncü Ligin en talihsiz takımı

KARŞIYAKALILAR kendilerini Kırmızı Grubun en talihsiz takımı ilan ediyorlar. Taraftarlar 3. Ligde en iyi futbolu kendi takımlarının oynadığını savunuyor. Başkan Bedii Tuaç, ilk maçlardan sonra işi gevşettikleri kanısında. Teknik Direktör Doğan Emültay ise futbolcularının eski alışkanlıklarından vazgeçmemiş olmalarından yakınıyor, düşüşe bunun ve aşırı şanssızlıkların neden olduğunu ileri sürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA