• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2017, 00:00

10 MART 1977

DÜNYA

Tutuklandılar ve "trafik kazasında" öldüler

Uganda Devlet Başkanı İdi Amin'i devirmeyi amaçladıkları ileri sürülen iki bakanla, Uganda, Burundi ve Ruanda başpiskoposu tutuklanmalarından kısa bir süre sonra "trafik kazasında" ölüverdiler. Uganda hükümeti adına yapılan açıklamada, başpiskopos Luwum ile iki bakanın, bir albayın denetimindeki otomobille kaza geçirdikleri ve anında öldükleri belirtildi. Kazayı "büyük bir mucize" olarak ufak yaralarla atlatan Albay Musa hastaneye kaldırıldı.

İZMİR

İzmir 3 günden beri sallanıyor

İzmir'de son üç günden beri fasılalarla az şiddette depremler oldu. Ege Üniversitesi Jeoloji Kürsüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tümer Alpaslan özellikle gece saat 21-22 sıralarında hissedilen depremin 2 şiddetinde olduğunu söyledi. Alpaslan, "Bilindiği gibi Ege Bölgesi, deprem kuşağı içinde bulunması sebebiyle aslında devamlı olarak sallanmaktadır. Depremlerin şiddeti 2 değil de 4 olsaydı maddi hasar ve heyelan bölgesinde can kaybına yol açabilirdi" diye konuştu

SPOR

İzmir kulüpleri federasyon kuruyor

Maç hasılatlarından yapılan yüzde 12'lik yeni kesinti ile son darbeyi yiyen İzmir kulüplerinin başkan ve yöneticileri, sorunlarına çözüm aramak ve dertlerine deva bulmak için dün Yeni Asır'da bir araya geldi. Göztepe, Altay, Altınordu, Karşıyaka, İzmirspor ve Yeşilova kulüplerinin başkan ve yöneticileri, iki saati aşkın toplantıda haksızlıklara ancak güç birliği ile karşı koyabilecekleri görüşünde birleştiler ve federasyon kurma konusunda anlaşıp protokol imzaladılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA