• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Guinea pig beslemelisiniz neden mi?

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.04.2011, 00:00
Eğer hayvanları seviyorsanız mutlaka bu değişik hayvanla tanışmalısınız. Guinea pig, diğer isimleri ile Kobay veya Cavy dediğimiz bu hayvan kemirgenler ailesinden bir türdür. Tavşan, hamster, gonzales, sincap vb diğer bir çok kemirgen evcil hayvanı hepiniz tanıyorsunuz. Ama bu çok özel hayvanla tanışmalı ve beslemelisiniz.
* Tüm kemirgenlerde görülen negatif ve beslenmesini zorlaştıran özellikler bu hayvanda görülmez.
* İdrarı ve dışkısı kokmaz.
* Kemirgen ailesinde olmasına rağmen kemirme huyu yoktur.
* Bulunduğu barınağının üzerini kapatmasanız bile asla kaçmaya çalışmaz.
* Ne yaparsanız yapın, ne çocuklarınızı ne de sizi asla ısırmaz. Sadece havuç ve elma gibi çok sevdiği bazı besinleri elinizle verirken parmağınızı havuç niyetine ısırır gibi yapabilir. Ama fark ettiği anda hemen vazgeçer, utangaçtır geri çekilir.
* Ayrıca bu tatlı hayvanın başka güzel bir özelliği de uzun ömürlü olmasıdır. Köpekler gibi 12 yıla kadar yaşayabilir. Bu sayededir ki aranızda sağlam ve güzel bir dostluk doğar.
* Sizi tanır, alışınca kulaklarının arkasını okşamanızdan ve kaşımanızdan çok hoşlanır.
* Kendilerine özel kuş gibi bir ötme sesi ile memnuniyetlerini belli ederler.
* Beslenmesi de çok keyiflidir. Saman, kuru yonca ve pelet yemi ihmal etmemek şartı ile tüm meyve sebzelerinizi bu küçük tombul hayvancıkla paylaşabilirsiniz .

Onların da gardırobu var
Köpek ve kediler için hazırlanan inanılmaz ilginç butik, frapan, abiye veya spor elbiseleri üzerlerinde taşırlarken kimi zaman komik kimi zamanda havalı yürüyüşlerine tanık olmuşsunuzdur. Pet dünyasında Türkiye'de artık hayvanlarımız için hemen her şey yapılmaktadır. Gelinlikler, damatlıklar, şapkalar, papyon vb her çeşit kıyafet ve aksesuar petshop'larda ve dostlarımızın üstünde yerini aldı.
Guinea pigler için de Türkiye'de ilk defa çok güzel ilginç ve komik kıyafetler tasarlandı ve satışa sunuldu. Karşıyaka- Atakent'te diğer petshop'lardan çok farklı bir dizaynda Mavipet isminde bir petshop'u olan işletme mezunu Yeşim Küçük bu kıyafetleri tasarlıyor. Türkiye'nin her yerinden büyük ilgi ve talep olan özel kıyafetleri guinea pig sahipleri bu tatlı hayvanlarına giydirip fotoğraf çekmekten ve onlara olan sevgilerini bu şekilde paylaşmaktan çok mutlular. Bu çok ilginç neşeli tasarımların devamını görmek isterseniz. www.facebook.com/pages/Izmir-Turkey/MaviPet/290507908557> linkinden ulaşabilirsiniz.

Kedi ve köpeklerde parazit riski arttı
Baharın gelişi ile birlikte doğadaki tüm canlılarda rejenerasyon dediğimiz bir üreme ve çoğalma başlar. Nasıl ki otlar, çiçekler tohumlarından çıkıyorsa, böcekler, kelebekler baharı karşılıyorsa; ne yazık ki köpek ve kedilerimiz için birer asalak ve hastalık taşıyıcı olan kene, pire gibi parazitler de kış yumurtalarından çıkarlar.
Havaların ısınmaya başladığı bu dönemleride lütfen dostlarımızın periyodik aşı karnelerini kontrol edin veya dış parazitleri için gerekli koruyucu ilaçların yenilemesini veteriner hekiminize hatırlatın.

Kuşlarımızı üşütmeyelim
Baharın gelmesi ile artık evlerimizde pencere kapı vb açıp harika bahar havasının evimize girmesinden keyif almaya başladık. Ama bu dönemde evlerimizdeki kuşlarımızı pencere veya kapılar arasında bırakıp hava cereyanına maruz kalmalarına neden olmamalıyız. Bu kuşlar için dikkate alınması gereken bir sorundur ve çok ciddi bir şekilde hasta olabilirler.

Haftanın isimleri;
Köpek : Rodney- Pooka- Cemi- Dodi- Koço
Kedi: Amber- Smeg- Scruffles- Ceviz- Bonibon


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA