YAPILIŞI:
Kabakları soyup rendeleyin. Yağsız bir tavaya alıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu sırada tavuğu jülyen doğrayın. Ayrı bir tavada sıvıyağı kızdırıp tavukları ekleyin. Harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuzunu ve toz biberini ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. Diğer tarafta suyunu çeken kabağa tereyağ ekleyin. Tereyağ eriyince unu ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Sütünü ekleyip karıştırın. En son tuzunu ve kaşarı ekleyip karıştırın. Kaşar eriyip kabaklara iyice karışınca altını kapatın. Tavukları kabak beğendinin üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
3 adet kabak
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Tavuk Sote için;
1 bütün tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz