• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Hünkar beğendi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2017, 00:00

YAPILIŞI:

Kabakları soyup rendeleyin. Yağsız bir tavaya alıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu sırada tavuğu jülyen doğrayın. Ayrı bir tavada sıvıyağı kızdırıp tavukları ekleyin. Harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuzunu ve toz biberini ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. Diğer tarafta suyunu çeken kabağa tereyağ ekleyin. Tereyağ eriyince unu ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Sütünü ekleyip karıştırın. En son tuzunu ve kaşarı ekleyip karıştırın. Kaşar eriyip kabaklara iyice karışınca altını kapatın. Tavukları kabak beğendinin üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER

3 adet kabak
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Tavuk Sote için;
1 bütün tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA