• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Fırında patatesli tavuk

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2017, 00:00

MALZEMELER

1 bütün tavuk
5-6 orta boy patates
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Kırmızı toz biberi
Sıvıyağ

YAPILIŞI :Tavuğu önce güzelce yıkıyor sonra parçalara ayırıyoruz uygun bir kaba alıyoruz.
Patatesleri soyuyoruz ve dilimliyoruz sonra patatesleri de tavuğu koyduğumuz kaba alıyoruz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz.


SİZİN TARİFLERİNİZ...
Şinitzelli yoğurt soslu yeşil salata (Sibel Demircioğlu)

MALZEMELER

Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Taze soğan
Göbek salata

ÜZERİ İÇİN

Yoğurt
Mayonez
Biraz tuz
Kuru Nane


YAPILIŞI :Yeşilliklerin hepsini yıkayıp iyice süzün ve doğrayıp karıştırın, servis tabağına alın. Yoğurtla mayonezi karıştırıp tuz ve kuru nane koyuyoruz Yeşilliklerin üstüne döküyoruz üstüne de tavuk şinitzeli koyun ve servis yapın.
Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA