• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Tavuklu patatesli karnıyarık

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2017, 00:00
MALZEMELER

İç harcı için:
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet tavuk but
1 adet orta boy patates (Küçük küp şeklinde doğranıp, kızartılır)
3 adet küçük soğan
1, 5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı köri, kimyon, kekik, karabiber, pulbiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için :
5 adet patlıcan (Alacalı soyulup, tuzlu suda bekletilir)

Salçalı sosu için :
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay bardağı su
2 silme çay kaşığı tuz

YAPILIŞI: Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suya bırakılır. Ardından patates soyulur ve kızartma tenceresinde kızartılır. Bir tavaya soğan ve sıvı yağ eklenir. 3-4 dakika soğan pişirilir. Biraz pişen soğana tavuk koyulur. Suyunu salıp, içine çekinceye kadar pişirilir. Pişen tavuğa kızaran patates ve baharatlar eklenir, karıştırılır. İç harcımız hazır. Tuzlu suda bekleyen patlıcanlar peçete ile kurulanır ve kızarmaya bırakılır. Kızaran patlıcanlar yayvan tencereye dizilir ve ortadan bıçak ile açılır. Açılan karın kısmına yaptığımız harç eklenir. Bir sos tavasına sıvı yağı ve salça alınır. Biraz karıştırılır ve hemen su ve tuz eklenir, kaynamaya bırakılır. Kaynayan sos karnıyarıkların üzerine gezdirilir. Orta ateşte iyice kaynayana kadar pişirilir.


EV LİMONATASI

MALZEMELER

3 adet limon
1 adet misket limonu (isteğe bağlı)
2 adet sıkmalık portakal
2 dal taze nane
1, 5 su bardağı şeker
4 su bardağı sıcak su
5 su bardağı soğuk su

YAPILIŞI: Limonların ve portakalların kabukları güzelce rendelenir. Rendelerken meyvenin kabuğunun altındaki beyaz dokusu alınmaz. Ayrı bir kapta tüm bu meyvelerin suyu sıkılıp, kabukların bulunduğu kaba dökülür. Taze nane yaprakları ve şekeri ilave edilerek, 2-3 dakika kadar ovulur. Süre sonunda üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyerek, şekerin eridiğini hissedene kadar karıştırılır. Oda ısısına gelene dek bu şekilde bekletilir. Ilındığında üzerine 5 su bardağı daha su eklenir ve 15-20 dakika daha bekletilir. Tüm bu işlemler bittikten sonra; büyük bir süzgeç yardımıyla sürahiye süzülerek alınır. Tüm özünü ve aromasını yakalamış oluyoruz. Buzdolabında soğuyana dek bekletilen limonatamız, servise hazırdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA