• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS baştacımız GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS baştacımız

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.04.2015, 00:00
Başlığı görünce hata yaptığımı sanmayın. ARKAS bu sezon kupa kazanamadı, şimdilik hep ikincilikte kaldı (Lig henüz belli değil) ama, bence "Gönüllerin Şampiyonu". Niye mi, çünkü rakipleri, devlet bankalarının takımları, belediyeler ve arada bir de yine devletin talihkuşu Maliye Milli Piyango var. ARKAS'sa, F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ile birlikte 12 takım arasında seyircileri salonlara çeken 4 gençlik ve spor kulübü arasında en başarılı olanı. Yanlış anlaşılmasın, banka ve belediyeler ve de Milli Piyango'ya karşı değilim. Onların Avrupa'daki başarıları beni de mutlu eder de, haksız rekabete de karşıyım. ARKAS'ın yapısını biliyorum. Yönetim Kurulu bir yabancı oyuncuyu transfer ederken bütçeye uygunsa alabiliyor, paraların sokaktan toplanmadığının bilinciyle davranıyor. Devlet bankalarının transfer imkanı sınırsız. Belediyelerin de öyle. Onlarla yarış edebilmek için İzmir Ekibinin büyük fedakarlığa girmesi gerek ama, ayaklarını yorgana göre uzatmak zorundalar. Bankalar ve belediyelerin bu mali rahatlığı altyapıyı da öldürüyor. ARKAS, yetiştirdiği ve zirveye çıkardığı bir genci tutamıyor, parayı basan alıp götürüyor.

Hakemlere cankurtaran


Voleybol Federasyonu alkışlanacak bir girişimle, Erkekler Süper Kupa Finallerinde Avrupa'da sadece İtalya ve Polonya'da bulunan ilk kez görüntülü değerlendirme sistemini kullandı ve bu uygulama hayli başarılı oldu. Hakemlerin bazen hayati hatalarla takımları yakmalarının da önüne geçildi. Bundan böyle, "Rakip fileye asıldı, görmediniz, top dışarı düşmüştü vermediniz" sızlanmaları ortadan kalktı. Her sette antrenörlerin iki kez itiraz hakkı var. Haklı görülürlerse bu hakları devam ediyor.
İtirazları yardımcı hakem ekrana bakarak değerlendiriyor. Artık hakemlerin görüntüye rağmen itirazını sürdüren oyunculara prim tanımaması ve maçın akışını kesmemesi şart.

Beşiktaş'a yakışmadı


Beşiktaş'ın futbol, hentbol ve basketboldaki başarılarını biliyoruz da, Bayan Voleybol Takımının İkinci Lige düşmesi Kartal'a yakışmadı. Zirveye oynamasalar bile ligde tutunacak bir kadro yaratabilirlerdi, oluruna bıraktılar, düştüler. Sakarya'da yapılan baraj maçları sonunda Beşiktaş ile birlikte Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt da lige veda etti.

Sultanlar'a yerli hoca


Voleybol Federasyonu, yollarını ayırdığı İtalyan Massimo Barbolini'nin yerine Bayan Milli Takımlar Başantrenörlüğüne Ferhat Akbaş'ı getirdi. İyi de oldu, halimizden en iyi biz anlarız. Milli Takımda 2012'den bu yana yardımcı antrenör olarak görev yapan Akbaş, milli takımla birlikte FIVB Dünya Şampiyonası, CEV Avrupa Şampiyonası, FIVB Grand Prix ve Akdeniz Oyunları'nda görev yaptı. 2014 CEV Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ay-yıldızlı ekibin başında yer aldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA